Nezavisni Pazin: Program za razdoblje 2017. do 2021. i osvrt na prošle mandate

Kandidacijska lista grupe birača nositelja Valtera Milohanića

Politika naše nezavisne liste je politika omogućavanja razvoja, poduzetništva, udruga i pojedinaca, stanovnika grada Pazina, neovisno o nacionalnosti i političkoj pripadnosti, uz uvjet ekološke prihvatljivosti. Kroz proteklih dvanaest godina rada u Gradskom vijeću Grada Pazina borili smo se za transparentnost, jednakost, za svakog građana sa područja Pazina i okolice, za pravednost pri dodjeli gradskih sredstava udrugama i za zaštitu prirode i Pazinčice.

Kroz prvi mandat, kao manjina doživjeli smo neuvažavanje oko mnogih pitanja i inicijativa koje su dolazile iz naših redova od strane tadašnje IDS-SDP većine, a bavili smo se najviše rješavanjem komunalnih problema građana tako da smo te probleme digli na javnu razinu, što je ubrzalo njihovo rješavanje.

U drugom mandatu kao lista sa najviše osvojenih glasova pojedinačno, postali smo dio većine. Izvršna vlast, odnosno Gradonačelnik, nije imao tu većinu u Vijeću, što se političkim govorom zove „kohabitacija“ i odluke su se donosile raspravom, dogovorom i neminovnim uvažavanjem vijećnika i vijećnica.  U tom smo mandatu puno toga postigli, uveli smo poticaje za novorođenčad, besplatan vrtić i školu za treće dijete, počeli gradnju dvorane na prostoru iza škole, a ne predviđenom prostoru iza Spomen doma, omogućili smo transparentnu objavu podataka i materijala za Vijeće na stranicama grada, omogućili bežični internet kroz program „Wireless“, smanjili broj urbanističkih planova uređenja za više od 50 %, kao i mnoge komunalne akcije… U potpunosti smo uvažavali sve gradske vijećnike, što prema nama nije bio slučaj u mandatu prije.

U prošlom mandatu radi iskustva političkog djelovanja u Gradskom vijeću, nitko nije imao većinu, što dovoljno govori o povjerenju jednih prema drugima, no povjerenja između političkih opcija nije bilo na bazi stečenih iskustava. U takvom ustroju pokazalo se učinkovito političko djelovanje svakog vijećnika koji je imao nekakvu inicijativu. Tako smo npr., nakon naših inicijativa vrlo brzo došli do logopeda za vrtić i osnovnu školu, kao i do jednosmjenskog rada u osnovnoj školi, ili smanjili cijenu POS stanova na iz 1100 Eura po kvadratu na 900. Kako bi se riješilo što više komunalnih problema, cijeli mandat smo educirali građane kako da dođu do rješenja problema koji uočavaju u svom životnom prostoru, tako da danas većina građana zna koji su rokovi za prijedloge za proračun, kako bi bili na vrijeme planirani. Da se probleme brže rješava ako se sami uključe u rad mjesnih odbora, a i svakog smo građanina koji nam je došao sa problemom, uputili nadležnim osobama i u procedure kroz koje se on rješava.

Program Nezavisne liste za mandat 2017.-2021. sastoji se od nastavka komunalnog i infrastrukturnog opremanja naselja i poduzetničkih zona, intenzitetom kako je već i započeto, od dokumentacije do realizacije, legalno i transparentno. U rješavanju su četiri projekta asfaltiranja cesti, Pazin – Ježenj, Mala Traba – Vela traba, Cesta za Klemeniće te Zabrežani – Lindarski Katun. Trenutno se oprema Zarečje.

Po vrijednosti najveći projekt za koji postoji konsenzus svih gradskih vijećnika je izgradnja „Doma za starije i nemoćne osobe“ koja je moguća kroz mandat od četiri godine i jedini je veliki infrastrukturni projekt koji gradski proračun može podnijeti. Pobrinut ćemo se da projekt Doma bude i ostvaren, a nećemo dozvoliti da ga zamjeni neki drugi projekt slične  vrijednosti. Govorimo o iznosu od 20 do 30 milijuna kuna.

Drugi, za nas najbitniji projekt sljedećeg mandata je revitalizacija poveznice Trg slobode – Kaštel, i to na način da se proširi nogostup na širinu do tri metra sa desne strane ulica Trg Male fontane, Ulica Velog Jože i Prilaz Kaštelu, dok bi se Ulica Franine i Jurine u cijelosti popločala. U ulicama u kojima bi se proširio nogostup, ne bi se dirala prometnica koja bi ostala u funciji kao jednosmjerna prema Kaštelu. Kompenzacijsko parkiralište sagradilo bi se ispod zidina Kaštela prema Pazinskom krovu veličine 40 parkirnih mjesta, a uredila bi se i prometnica iza ulice Prilaz Kaštelu sa strane Potoka, kako bi stanari ulice imali pristup sa donje strane i parkiralište na njemu, čime bi se u funkciju stavile dvije etaže kuća u toj ulici do kojih sada nema uređenog pristupa. Ta investicija vrijednosti do tri miliona kuna nužna je kao turistička infrastruktura u gradu čija turistička zajednica bilježi rast broja noćenja od 20 tisuća noćenja 2008. godine do 217 tisuća noćenja prošle godine. Njome omogućujemo nesmetan protok ljudi i prometa kroz cijeli grad, od Željezničkog kolodvora do Kaštela, a sada predstavljaju neugledno, i za pješake nedostupno i nesigurno područje. To prvenstveno mislimo na Ulicu Velog Jože i Prilaz Kaštelu. Time se omogućuje aktivacija poslovnih prostora u turističke svrhe te povezivanje centra grada s najzanimljivijim odredištima turista, a to su Kaštel i Pazinska jama. Promijenila bi se slika i funkcionalnost grada. Fasade u području tih ulica sufinancirale bi se u vrijednosti do 50 % iz sredstava gradskog proračuna u visini od 150 tisuća kuna godišnje, što već imamo u proračunu.

20170512 prilaz Kaštelu.pdf

Treći projekt pokrenuli smo početkom 2016. godine, a zove se „Pazin grad festivala“ kojim bi postojeće festivale, aktivne i one neaktivne uvrstili u turističku ponudu grada Pazina, šta oni već na neki način i jesu. To su Retro Pazin Festival, Istrakon, Dani  Julesa Vernea, TradInEtno, Sedam dana stvaranja, Dani meda, Festival palačinki. Ideja je nastala kada smo istraživali moguće vanjske izvore financiranja tih festivala. Udruge koje vode ove festivale i dalje bi to radile, dok bi se Obrtnička komora i TZ središnje Istre, te institucije kao što su Pučko otvoreno učilište, Muzeji, Zajednica sportskih udruga Grada Pazina i druge, bavile proširenjem ponude vezane uz teme tih festivala na cijelom području grada. Čime bi se dao ozbiljniji i obuhvatniji pristup samim manifestacijama, dala veća potpora i digla događaje na veću razinu. Zajednička prezentacija i promocija Pazina kao grada festivala, ne traži toliko materijalna sredstva, koliko suradnju svih zainteresiranih aktera, a daje veliki doprinos razvoju i kvaliteti života našem gradu.

Osim ovih projekata i dalje ćemo podržavati dobre inicijative, inzistirati na transparentnosti i uključivanju građana prilikom odlučivanja te naglašavati prednost inicijativama i projektima koji omogućavaju razvoj.

KANDIDACIJSKA LISTA GRUPE BIRAČA ZA GRADSKO VIJEĆE GRADA PAZINA 2017.2021.

Nositelj liste: VALTER MILOHANIĆ

Kandidatkinje/kandidati:

1. VALTER MILOHANIĆ; HRVAT; PAZIN, FRANINE I JURINE 9/A; rođ. 27.08.1974;
2. ŽELJKO FARKAŠ; HRVAT; PAZIN, SOLINE 4; rođ. 13.05.1963;
3. MIRELA SRDOČ; BOŠNJAKINJA; PAZIN, DUBRAVICA 3/ 001; rođ. 24.09.1982;
4. SAŠA BAČIĆ; TALIJANKA; PAZIN, UL. 43. ISTARSKE DIVI. 15; rođ. 07.04.1980;
5. TOMISLAV HEK; HRVAT; HEKI, HEKI 8/B; rođ. 07.01.1983;
6. ROBERT IVETIĆ; HRVAT; PAZIN, JOSIPA VOLTIĆA 2; rođ. 22.06.1975;
7. ROZANA MATEJČIĆ; HRVATICA; PAZIN, UL. 25.RUJNA 20; rođ. 25.12.1978;
8. DENIS KRIZMANIĆ; HRVAT; JEŽENJ, VELI JEŽENJ 37/A; rođ. 10.09.1985;
9. GORDANA TROŠT-LANČA; HRVATICA; BERTOŠI, STANCIJA PATAJ 87/C; rođ. 15.08.1977;
10. SAŠA MARUŠIĆ; HRVAT; PAZIN, UL. 25.RUJNA 7; rođ. 26.09.1982;
11. MIRJAN KRIZMANIĆ; HRVAT; JEŽENJ, VELI JEŽENJ 22; rođ. 13.10.1983;
12. IRENA KOTIGA; HRVATICA; PAZIN, STARI TRG 4; rođ. 26.09.1987;
13. DRAGAN DRUŽETA; HRVAT; PAZIN, ISTARSKIH NARODNJAKA 16; rođ. 25.08.1971;
14. TONI ERDFELD; TALIJAN; PAZIN, SAŠE ŠANTELA 2; rođ. 15.02.1978;
15. KATARINA KIŠ; HRVATICA; PAZIN, FRANINE I JURINE 6; rođ. 23.12.1990

PROGRAM 2017.-2021.

33 komentara na “Nezavisni Pazin: Program za razdoblje 2017. do 2021. i osvrt na prošle mandate”

 1. zdrh napisao:

  Jedini iskreni i nepotkupljivi, Milohanić. Jedini koji je predstavljao glas građana. Kratko i jasno u programu, a glasno i radišno na Vijeću. Svi ostali sad odjednom vide probleme o kojima je on toliko puta progovarao. Strašno je vidjeti kako odjednom sdp-u stalo do Jame i Potoka, a ča su i kamo su gledali zadnja 4 lita?

  Go, Valter! Sretno Nezavisni.

  1. go ivan napisao:

   čudno kako ste “zabili” napisat da je i Renato Kalac itekako govori o temi problemi, a Milohanić više sluša visak nego građane i ni ga nigderi. jedini ki bi moga jamu rješit je bubić s vezama u zagrebu

   1. Anonimno napisao:

    Eee, da se je Bubić “sjeti” to s jamom i eccoperativom rješit, vjerujem da bi rasturi na ovin izborima. A ča se tiče Kalca, govori je dosta o toj temi, ali zašto je sad odusta od kandidature? ;)

   2. suzi jašić napisao:

    Tko o čemu, HDZ o vezama, ajme.

    A kako bi bilo da se manje pljucka? Ča je problem priznati neke stvari?
    Nezavisne pratim od samih početaka i Zagor je s njima odradi hrpu stvari, da njih ni bilo u Vijeću, stvari bi bile puno gore. Npr. sjeti se kako su baš oni tražili da se sjednice Vijeće snimaju i stavljaju na net dok je nekima to bilo nepojmljivo. Govori je o hrpi stvari i prenosi u vijećnicu stvarne probleme ljudi. I on i Kalac su enciklopedije gradskih tema, super je da će Zagi opet bit u Vijeću, a žao mi je da neće bit Kalca.

    1. Anonimno napisao:

     Poštovana gđo Jašić, molim Vas da budete suzdržana od sličnih komentara.
     Ne možete poreći da je HDZ stranka koja je sudjelovala u stvaranju države. Ne možete poreći da je i prvi gradonačelnik Pazina bio naš gradonačelnik i da se je izborio za mnoge stvari za koje bismo i njemu i HDZ-u trebali biti zahvalni, o čemu je bilo riječi i na sjednici Gradskog vijeća.
     Koliko je Vaš SDP pomogao Pazinu dok je imao vlast, znamo i sami. A HDZ se trudio i ranije pomoći kada je na vlastina državnom nivou, pa će to činiti i dalje.

    2. suzi jašić napisao:

     Kako to mislite da se suzdržim, poštovani g. Anonimno? Opet bi HDZ govorio što se smije, a što ne smije pričati/pisati?

     O kakvim zaslugama pričate? O ratu? Koliko znam u njemu su sudjelovali građani i građanke Hrvatske, a ne HDZ-ovci. Evo, imate na svim gradskim listama branitelja.
     O zaslugama za privatizacijsku pljačku, redistribuciju javnih dobara pa ponovno pljačku u 2000-tima već možemo pričati.
     Možemo i o drugim strankama, vladama i zaslugama, jednako kritično, nemam tih problema. S tim da je HDZ ipak na tronu zasluga.

     Možemo pričati i o ljudima. Neovisno o političkim opcijama svakome ću priznati ono dobro što je napravio pa makar bio i u HDZ-u. Mnogo sreće na izborima, kolege.

    3. Anonimno napisao:

     Gđo Jašić, ne radi se o tome što se smije ili ne, nego što je ukusno ili nije, što je odmjereno ili nije.
     Zasluge ne pridajem samo HDZ-u već i svim vrijednim ljudima koji su pod vodstvom HDZ-a stvorili ovu državu i napravili puno toga i za Pazin u kojem vi danas živiite.
     Ipak ste premlada da biste s pravom mogla govoriti o nekim temama iz tog vremena, koje spominjete pa nema smisla debatirati.
     Vidim kako spominjete i Milohanića i Kalca, a da kao dugogodišnje vijećnike niste spomenuli ni gospodina Gabrića, ni Bubića, ni Lakoseljca.
     Smatram da su i oni dali veliki doprinos radu Vijeća u nekoliko mandata koliko su bili vijećnici.

    4. suzi jašić napisao:

     Pa nisam ja kriva da je stvarnost neukusna, valjda se smije napisati istina ili osobni dojam.
     Nisam toliko mlada, pasionirano pratim politiku od 1986. godine i informiram se iz više izvora, 1991. sam napunila 18 godina i krenula na faks u Zagreb i do 2009. bila vrlo blizu izvora informacija, što preko faksa političkih znanosti, rada u medijima ili u civilnom društvu. Gradsku politiku iz tog vremena ne mogu komentirati, ali nacionalnu itekako.

     A što se tiče vijećnika, nisam radila neovisnu analizu rada Vijeća i vijećnika, već sam napisala svoj osobni dojam i istaknula dvojicu koji su mi po nekakvom vox populi dosta slični.

     Vi slobodno napišite svoj dojam i istaknite druge. Ne moramo se slagati, ali razmjenjivati dojmove i mišljenja.

 2. suzi jašić napisao:

  Zdrh, neki ljudi koji se sad kandidiraju nisu prije bili u vijeću. U čemu je točno problem ako se još netko zalaže za Jamu i Potok? Smo tebe ili Zagora nekako ovom pressicom uvrijedili, postoji neka koncesija na teme, ne kužim?

  Možete nas napadati zašto baš sad reagiramo ili zašto baš mi, ali zar nije bolje da reagiramo, nego da i mi šutimo? Ovo je gradska tema par excellence i time bi se sve političke opcije trebale baviti. Umjesto da pričamo o sebi i svojoj divnosti, svoje bijedne minutaže i jedan termin za presicu u medijima potrošili smo na Jamu i Eccoperativu jer mislimo da je to važnije i da je zadaća stranaka i političkih opcija koje se bore za vlast govoriti i baviti se temama, a ne sobom. Druga zadaća je da na tim temama porade i postignu rezultate.

  Ovim nastupom na sebe smo preuzeli odgovornost da to riješimo ili barem pokušamo riješiti (ovisno o tome kako će izbori završiti), mislim da je to dobro za ovaj problem i za sve nas. Time nismo umanjili niti Zagorove zasluge, niti one Našeg potoka. Nismo suprotstavljene strane, pogotovo ne na ovoj temi, upravo suprotno.

 3. smrdismrdi napisao:

  a joj… pa iz aviona je vidljivo zasto, SADA, o tome progovarate. Suzi, ako je ovo samo tvoja kampanja ok. Ti nisi bila u Vijeću, ali ku ćemo iskreno netko tvojeg kapaciteta i iskustva u aktivizmu pa da se nije mrdnuo po pitanju toga do sada, a sad ti maltene suze idu zbog toga…khm… ali u redu, ti to sada kao potencijalna buduća vijećnica obećaješ.
  Zašto Boris Demark, bivši predsjednik vijeća, a sada kandidat za gradonačelnika, do sada nije vidio da je to problem, a upozoravali su više puta i speleolozi i giNP i Valter preko Vijeća?

  1. suzi jašić napisao:

   Pokušavam shvatiti smisao ovog posta i tona, ali ne ide mi.

   Ne treba ništa biti vidljivo iz aviona jer ništa ne skrivamo. Pričamo o tome SADA jer je kampanja, sadašnja vlast nije ništa napravila, a mi se borimo za svaki glas, što ih više dobijemo, to će nam pozicija biti jača za rješavanje problema. Ako se Jama i Ecooperativa ne riješe, ne možemo ostvariti dobar dio programa koji se odnosi na turizam, a plus toga ako se s tim dogodi neko sranje, onda smo svi nagrabusili.

   Imam osjećaj da se znamo pa ću napisati nešto što i sam/a znaš. Potpisala sam peticiju Našeg Potoka, dala savjet kad bi me netko od njih (mojih prijatelja) tražio, pred 2-3 godine sam kao građanka napisala prijedlog i uputila ga Gradu da se GI Naš Potok dodijeli nagrada, koju su na kraju dobili i preuzeli oni koji su bili aktivni u toj inicijativi (u vrijeme dok sam ja vodila neke druge borbe i bavila se nekim drugim inicijativama kojima se, pak, ljudi iz Našeg Potoka nisu bavili, ali mi ne pada na pamet da ih zbog toga prozivam).

   Ne mogu govoriti o Demarku, najbolje da njega osobno na FB pitaš (ne znam zalazi li ovdje), vjerujem da će ti odgovoriti.
   S druge strane, činjenica je da je Demark jedini gradonačelnički kandidat i da smo jedina lista koji su ovo pitanje u kampanji javno tematizirali. Možda netko još stigne danas ili sutra, bit će mi drago.
   Koliko se sjećam, ispod članka o Jami krajem travnja su ljudi tražili da se o tome očitujemo. I jesmo.

   Ako iz nekog razloga imaš potrebu prozivati i/ili stresati frustracije na druge pa ti od toga bude lakše, ok, svatko ima svoje potrebe i način. Samo, ne bi li bilo logičnije druge pitati i prozivati zašto nisu, a ne nas zašto jesmo?

 4. KopamsiJamu napisao:

  Šta se Jašić više trudi, to Demark ispada nesposobniji. Suzana, smirite se. Nitko ne vjeruje u priču da vam je svima vama to bilo bitnije nego pričati o svojoj divnosti. Izvukli se temu na koji se najače reagira i iskoristili to kako bi ispali divni bez da pričate da ste divni. Kladim se da ljudi kolutaju očima. Ovo vam je, bez premca, najveći promašaj. Licemjerno je i to će birači prepoznat.

  1. meštar napisao:

   birači prepoznaju samo uske vlastite interese, a ne licemjerje, nepoštenje… zato IDS vlada 25 let i niki ne dojde ni blizu. žal mi je kad vidim dve relativno slične ideje (meni pozitivne) da se prepucavaju, a na kraju će se ko običaju IDS omastit brk..

   1. stari pazin napisao:

    IDS će omastit brk jer jedini ima kapaciteta, snagu i ljude!
    Građani nisu telci pa da ne vide da su ostali jaki samo na besedah. HDZ je u kampanji jer mora, Valter Milohanić ni nema kampanju, a SDP se kur..i, ali na kraju dobit će svoja 2-3 vjećnka koji će bit manji od makova zrna jer pojma nemaju.
    Vidimo se u nedjelju navečer!

    1. meštar napisao:

     ni nanke čudo da smo tu di smo. hitite oko na trg malo, pa da vidite ke kapacitet, snagu i ljude imate. sramota.

    2. stari pazin napisao:

     Meštar hodi na izbore pa napravi bolji trg. Renato i tim delaju po cijele dane da s ono malo šoldi ča imaju izvuču maksimum, a vi se tu samo nahićivate na njih. forši nemate boljega dela…
     IDS će na ovin izborima napokon dobit većinu i onda će se moć delat kako Bog zapovida. Vidimo se 21.5. navečer tu pa ćemo dalje komentirat.

    3. Anonimno napisao:

     tako je Stari Pazin, neka se čuje i naš glas. Breki laju karavane prolaze i osvajaju vlast!

    4. meštar napisao:

     koliko opako renato i njegov tim dela je bilo na svim dnevnicima. a i sve se praši koliko bivši pročelnici, ravnatelji i direktori delaju kao zamjenici ili savjetnici u istim tim institucijama – zemite njihove plaće pa zračunajte koliko se moglo uložit od autobusnega do kaštela – a ne gledat tu oronulu sramotu. u ponediljak kad fine izbori i kad opet na krilima svojih kmetova osvojite novi mandat prošetajte gradom, hitite oko i na pazinsku ekonomiju, prazne prostore, oštarije i frizeraje, ekonomiju koja stangira i pada dok drugi rastu. hitite oko na mlade visokoobrazovane kojih je sve više bez dela i polako se iseljavaju, kad nas na krilima vašeg programa gradnje 2021. bude manje od 4000. da je imalo obraza više se ne bi vi i takovi ni javljali, ma i prema listi IDS-a se vidi da je onih ki vode svu ovu šaradu sram se i pojavit. i neka je. ja ću spat na miru jer moj glas ni ša vami nego ljudima koji su bolji i kvalitetniji, koji imaju ča reć i storit.

    5. Anonimno napisao:

     meštre jučer smo u jednemu društvu računali da je grad ovih 8 let slobodno moga bit i bez gradonačelnika, ljudi u gradu bi ionako bili delali svoje delo i niš nebi bilo lošije nego ča je sad a možda bi bilo i bolje jer bi ti ljudi mogli realizirat i neke svoje ideje. ušparali bi se miljuni kuna i sad bi imali fond za razvoj.

    6. milijuni napisao:

     I svaka firma bez direktora i svaki grad bez gradonačelnika i svaka ustanova bez ravnatelja.. to su fini milijuni, ali onda ne bite imali po kemu srat.

    7. Anonimno napisao:

     malo si krivo skuži men, ni da nisu potrebni nego je ovaj toliko loš i neupečatljiv da je grad komotno moga i bez njega

    8. Anonimno napisao:

     Jedan od poslova bilo kojega rukovoditelja je i upravljanje ljudskim resursima – vodit radnu ekipu s kojon dela.
     Sadasnja ekipa djelatnika u gradu je ok, i mogli bi mozda delat i sami, ali upravo zato jer ju je slozi gradonacelnik i zato jer dobro upravlja s ton ekipom.

    9. Anonimno napisao:

     a gle forši si dio te ekipe ali ja poznan isti neke ljude koji ne misle da se njima dobro upravlja, u strahu su, moraju podilazit napuhanemu egu bez znanja itd
     glupo mi je tračat čovika ali da je pušti trag u gradu i ni

    10. Anonimno napisao:

     Ni ja ne moren govorit puno jer ne znan, nisan dio te ekipe.
     Recen ono ca ja cujen od ljudi.
     Ako je neki dobar radnik, taj sigurno nema cega imat strah.
     Prican iz iskustva: dobrom radniku dopustim puno, losem samo ono minimalno ca mu po zakonu pripada.
     Neki radnici mjesaju uputu i kritiku s egom.

    11. antiPasti napisao:

     ma..ne vidin neki kapacitet,više neka intelektualna podkapacitiranost
     https://www.youtube.com/watch?v=ipvIt3Lu9W8

  2. suzi jašić napisao:

   To je tvoje mišljenje, ja mislim da to nije promašaj. Javno smo se obavezali na nešto, možeš nas kasnije prozivati. Da smo šutjeli, to ne bi mogao/mogla.

 5. Eko napisao:

  Dok je Ekooperativa finacirala i bila sponzor jednog biciklistickog kluba u Pazinu nije predstavljala nikakvu prijetnju Pazinu, danas kad je u stečaju i više ne more biti sponzor, postala je velika prijetnja. Kalac pogotovo, ali i Krule, su upozoravali još 2009. na problem Ekooperative dok su neki drugi štitili svoje stranačke kologe. Ruke do lakta u pekmezu – i to crvenom!

 6. anti napisao:

  Jedini antisistemski izbor u Pazinu. Čovik dela, skrbi, nema kampanje u ovom klasičnom lijepi plakate-pričaj bajke smislu, i ako budem uopće izašla na izbore, glasat ću za Zagora.

 7. Anonimno napisao:

  Valter i njegovi Nezavisni su super, bez daljnjega. Neosporna je činjenica da je on najbolje političko osvježenje koje se Pazinu desilo od samostalnosti Hrvatske do ovih izbora.

  Ono što je problem što je on ostao na istim pozicijama kao i u početku, nije otišao korak naprijed, proširio viziju, nametnuo širu priču, nove razvojne stvari, već se nateže i koprca s istim stvarima kojima se bave i aktualni na vlasti. Jest pošten, jest kritičan, jer pamest, ali nakon toliko vremena vidi se da nije dalekovidni lider kakvog sam zamišljao i htio u Pazinu.

  1. Saša napisao:

   Mislim da Valteru nikad i nije bio cilj biti gradonačelnik ili neki “jači” lider….možda je mogao ali po meni mu je bilo pametnije upravo to ča je stori -razvijati svoju firmu i biznis i usput baviti se problemima u gradu.
   Ne znam, meni je to ok odluka, pogotovo u politici iz koje možeš uletit i izletit u kratkom roku

   1. Anonimno napisao:

    Biti gradonačelnikom (odnosno u ulozi izvršne vlasti) nikom ne bi trebao biti cilj, već jedino i pravo sredstvo za doći do cilja – realizirati sve ideje o kojima kao vijećnik možeš samo diskutirati i beskonačno puta ih uzalud ponavljati. O tome se radi.

  2. sm napisao:

   Pošten, Iskren, Odan, Nepokolebljiv, Istinoljubiv, Radišan – to je naš Zagor.

 8. ekologija napisao:

  Suzi svojim komentarima naglašava problem Jame i zagađenja. Nezavisni i drugi godinama o tome raspravljaju i ističu kao problem. Opasni otpad Ecooperative u skladištu bivše Pazinke je jedan od problema. Pitanje je da li je istina da je na zatvorenom (?) sastanku gradskog vijeća odobreno da se koriste ti prostori za pohranu (otpada?). Ne za proizvodnju. Demark je bio predsjednik bivšeg sastava gradskog vijeća. On je sudjelovao na tom sastanku, ali ako i nije – vrlo dobro zna što se dešavalo. U predizbornoj kampanji su sada pojedini apelirali i u Saboru. Temeljno pitanje za javnost je tko je uopće odobrio i zašto da se taj otpad dovozi u Pazin.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.