Nikad manji prihodi u Purisu

zgrada_puris.jpgOtkako je Gavrilović preuzeo Puris u pazinskom društvu nastavljaju s politikom rezanja troškova. Mjera im je toliko uspješna da su počeli nizati dobit iz kvartala u kvartal čime smanjuju višegodišnji akumulirani gubitak od 44,6 milijuna kuna koji im je ostavio bivši vlasnik, Hypo banka.

Doduše, ostvareni dobici su zanemarivo mali i iznose 61 tisuću kuna u prvom polugodištu, odnosno 14 tisuća u drugom kvartalu. Iz čega se dade zaključiti da će, ukoliko ne povećaju
zaradu, proći dugi niz godina prije nego ponište naslijeđene gubitke. Ili će, kao što je to radila Hypo banka, smanjiti kapital.

Ono što također pada u oči analizom prošlog tjedna objavljenog polugodišnjeg financijskog izvješća Purisa je podatak o ostvarenim prihodima. U drugom tromjesečju su prihodovali 56 milijuna kuna, a polugodište su završili na 97 milijuna. Toliko malo novca nisu prihodovali u tim promatranim razdobljima od 1999. godine, otkako su javno dostupni njihovi financijski izvještaji.

Kriza je očito smanjila i potražnju za purećim proizvodima, ali ne toliko da je društvo odvela u gubitke jer su padom prihoda znali smanjiti materijalne troškove, zbog čega je i prikazana dobit.

Glas Istre

Vezani članci:
Puris pod okriljem Gavrilovića napokon zarađuje

3 komentara na “Nikad manji prihodi u Purisu”

 1. pazin_forever napisao:

  ma koje su to gluposti da je pad prihoda radi krize……di je marketing…di je promocija..meni više sve izgleda na sustavnu eliminaciju brenda puris.

  1. VeliJoze napisao:

   Lako moguce, jer Gavrilovic ima na tone proizvoda u svim marketima i te proizvode gura u prvom planu – tako bar nalaže logika. Kad neznamo sami neka netko drugi upravlja Purisom. Ovo nam je škola za sve druge tvornice i projekte. Čovjek uči na greškama, što su jače, neugodnije i što jače peku to će bolju lekciju naučiti. Ako uopće poželi naučiti. Nažalost tako je. No nemora značiti da će se puris ugasiti, jer ipak nakon kupnje došao je novi brend, logo i sl za sve proizvode purisa. Možda mu planiraju povećati vrijednost i prodati dalje za bolje pare.

   1. zumbul napisao:

    na čemu si ti?

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.