Nikola Dobrila sedmi u Beogradu

(Glas Istre 29.6.2011.) Do svog petog trijumfa na “44. Srbija rallyu” koji se minulog vikenda ovom reliju održavao u široj okolici Beograda, stigla je posada Dimitar Iliev i Yanaki Yanakiev u Škoda Fabia S2000.

Najprestižnije rally natjecanje u susjednoj Srbiji bodovalo se za FIA europski rally kup Istok, centralno europsku zonu te zasebna prvenstva Srbije i Bugarske. Ondje su nastupile i tri hrvatske posade, od kojih je najbolji plasman ostvario naš istarski as Nikola Dobrila sa suvozačem Zoranom Raštegorcem (AK MRC Sport) u Citroenu C2 R2, stigavši u cilj ukupno sedmi u generalnom poretku među 43 posade.

– Imali smo problema s elektronikom na jednom od brzinaca, ali smo uspjeli uhvatiti “žutu minutu” i odvesti se do kraja. Prvi dan smo vozili na tvrdim gumama što je rezultiralo nešto lošijim rezultatom, no drugi dan
smo na istim gumama uspjeli nadoknadili izgubljeno vrijeme i uspješno okončali rally, kazao je pazinski automobilist Dobrila.

Ukupna dužina rallya iznosila je 564.79 kilometara, od ukupno 16 potpuno asfaltnih brzinskih ispita šest ih je bilo različitih.
Ukupna dužina brzinaca iznosila je 201.09 km.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.