Nikola Zidarić ponovno briljirao na “Kupu Grada Pazina” u lovu ribe udicom na plovak

Dana 14. i 15. listopada 2017. godine na barama kod Cerovlja održano je natjecanje ribolovaca u lovu ribe udicom na plovak, tradicionalni Kup grada Pazina 22. po redu. Natjecanje je međunarodnog karaktera te su od 14 prijavljenih ekipa po dva člana pored ekipa iz Republike Hrvatske, (Zagreba, Stubičkih toplica, Fužina, Rijeke, Triblja, Buja, Buzeta i domaćina Pazina) nastupile i dvije ekipe iz Italije koje tradicionalno već 21 godinu dolaze na ovo izuzetno zahtijevno ali nadasve zanimljivo natjecanje puno obrata kroz dva dana ribolova tako da  i 22. Kup nije prošao bez uzbuđenja. Po izuzetno lijepom, ljetnom vremenu ovog vikenda natjecatelji su zabacili svoje udice u bare Cerovlje pripremivši svoje „tajne“ primame za ribe te pomno razradili taktike kako nadmudriti ribe, a također i svoje suparnike u natjecanju.

Prvog dana natjecanje prvo mjesto zauzeo je domaći natjecatelj ŠRD „Pazinčice“ Pazin Dean Velenderić koji je u četiri sata natjecanja ulovio 3753 grama ribe i sa tim ulovom postao pobjednik prvog dana natjecanja, a time je i svoju ekipu „Pazinčica 1“ u kojoj je bio Flavio Russi doveo na prvo mjesto ekipnog poretka.  Drugi dan natjecanja prema tradiciji donosi preokrete, tako je bilo i ove godine te je Nikola Zidarić odlučio iskoristiti svoje super znanje u lovu „Meč tehnikom“ te zabačajima na 50 i više metara drugog dana uspio uloviti 4959 grama ribe te tim rezultatom postao pobjednik drugog dana natjecanja, a zbrojem rezultata od oba dva dana i pojedinačni pobjednik, a uz standardan nastup drugog člana ekipe Đilda Drndića osigurao i ekipnu pobjedu. Za istaći je da su izrazito iskusni natjecatelji iz Stubaki i Italije svojim znanjem u ribolovu drugog dana natjecanja ekipnim radom uspjeli istisnuti domaću ekipu sa prvog na četvrto mjesto ekipnog poretka.

POJEDINAČNI PLASMAN:

  1. NIKOLA ZIDARIĆ „Ulja Komarija“ 7147 grama
  2. FABIO BUSSI „Cannisti Ranezzesi“ Italija 6410 grama
  3. DEAN VELENDERIĆ ŠRD „Pazinčica 1“  Pazin 5200 grama

EKIPNI PLLASMANI:

  1. „ULJA KOMARIJA“ Nikola Zidarić i Đildo Drndić 9315 grama
  2. „STUBAKI 2“ Mladen Breški i Ivan Petek 8674 grama
  3. „CANNISTI RANEZZESI“ Italija, Fabio Bussi i Irio Balboni 7451 gram

Staklenu plaketu za najveću ulovljenu ribu, babušku od 700 grama osvojio je Ivan Petek iz ekipe „Stubaki 2“.

Ovu manifestaciju uveličala je svojim prisustvom zamjenica gradonačelnika Grada Pazina gđa. Mirjana Galant koja je u svoje i u  ime Gradonačelnika Grada Pazina gosp. Renata Krulčića  pozdravila sve prisutne, zahvalila svim natjecateljima na dolasku, izrazila zadovoljstvo i čestitala organizatoru ŠRD „Pazinčici“ Pazin na vrhunskoj organizaciji i turističkoj promociji  Pazina i središnje Istre te uručila nagrade pobjednicima i pozvala sve da se odozovu i dogodine na ovo prestižno i hvale vrijedno natjecanje.

Prema tradiciji svi natjecatelji su za svoj nastup dobili prigodne nagrade kako ribolovne tako i nagrade sponzora dok su prva tri natjecatelja otišla kući punih ruku vrijednih ribolovnih nagrada(meč i rola za prvo mjesto, telemeč za drugo i osam metarski direktaš za treće). Pobjednik će svoju sobu moći ukrasiti fenomenalnom slikom, radom u akril tehnici (vel. 40 x 50 ) pod nazivom „ODRAZ“ rad 2017. koju je poklonila domaća umjetnica gđa. Davorka Flego. Ekipni pobjednici su tradicionalno uz prigodne plakete i diplome kući ponijeli jedinstvene Amfore koje su prepoznatljiv detalj ovog vrhunskog natjecanja, a koje još uvjek strpljivo izrađuje gospodin Oleg Rajić. Niti ove godine nije izostala nagrada iznenađenja, karikatura jednog od natjecatelja, a ove godine bio je to Edi Vianello iz ekipe Jolly Pesca cluba iz Italije koji je bio oduševljen vidjevši  svoj lik u karikaturi te je u oduševljenju rekao da ima dva srca i da jedno ostavlja u Istri, a karikaturu je izradio i ove godine Pazinski „Ramino“.  Da sve bude još slađe i zanimljivije pobrinuli su se organizatori te su priredili veliko slatko iznenađenje za pobjednika, velika čokoladna torta sa kojom su nagradili Nikolu Zidarića koji je nesebično dobivenom poslasticom počastio sve prisutne.

Tijekom dva dana natjecanja ukupno je ulovljeno 56155 grama ribe (babuška,  žućka, crvenperka patuljasti somić, keder) dok je osim jednog „trganja“ Velenderićeve udice ulov šarana ove godine izostao, sva riba je tijekom natjecanja držana u „mrežama čuvaricama“   koje su se nalazile u vodi te je nakon vaganja ista vraćena u vodu. Natjecanje je vodio državni ribolovni sudac Đorđe Velenderić koji je tijekom natjecanja morao donijeti sudačke odluke koje se možda i nisu sviđale natjecateljima, kao što je bilo vraćanje možda i najveće ulovljene ribe natrag u vodu jer je ista ulovljena kontra pravila, (riba se zapetljala u najlon susjednog natjecatelja te se kao takva ne boduje). Unatoč svemu natjecanje je proteklo u fer plej ozračju.

Organizator natjecanja ŠRD „Pazinčica“ Pazin zahvaljuje svima koji su svojim doprinosom na bilo koji način pomogli da se ovo natjecanje održi i ove godine na reprezentativnom nivou.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.