Nini Šperanda treće mjesto

FotografDodjelom nagrada i izložbom novonastalih 180 radova, koju je moguće pogledati još u petak, na Velikom trgu je zaključen šesti novigradski Foto ex tempore. Sudjelovalo je pedesetak fotografa iz Hrvatske, Slovenije, Italije, Austrije, Njemačke, Francuske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Brazila.

Odlukom stručnog povjerenstva (Eugen Borkovsky, Nina Pirnat i Egon Hreljanović), prva nagrada za fotografiju o temi toka rijeke Mirne pripala je Marijanu Blažini iz Rijeke, iza kojeg su se plasirali Guido Stocco iz Pule i Nina Šperanda iz Pazina.

Prvonagrađeni rad na temu ptica na ušću Mirne potpisuje Bečanin Wolfgang Fürst, dok su na drugom i trećem mjestu Marin Topić iz Osijeka i Sarajlija Igor Sivjakov. Publika je glasajući na licu mjesta i putem interneta pobjednikom proglasila Osječana Domagoja Topića.

U sklopu manifestacije otvorene su četiri samostalne izložbe njegovih učesnika u isto toliko gradova čijim teritorijem Mirna prolazi, i koji su sponzori manifestacije. U novigradskom ZT-u se predstavio brazilski autor Claudio Gomes, u motovunskom hotelu Kaštel Riječanin Voljen Grbac, u Etnografskom muzeju u Bujama Wolfgang Fürst, a u galeriji Amato u Grožnjanu bosanski autor Edin Džek.

Sudionici, ali i drugi fotografi i građani imali su prigodu prisustvovati radionici snimanja aktova koju je u Muzeju Lapidarium vodio Ivan Balić Cobra. Održan je i okrugli stol o autorskim pravima fotografa u sklopu kojega je predstavljena novoosnovana Hrvatska autorska agencija.

Foto ex tempore je ostvaren pod pokroviteljstvom Talijanske unije, Grada Novigrada i Istarske županije. U njegovom će sedmom izdanju autori stvarati na temu gastronomije Novigrada i Istre, najavila je njegova idejna začetnica i voditeljica Miranda Legović.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.