Nives Jelovica i Tanja Grubiša europske boćarske prvakinje u parovima

Hrvatske boćarske reprezentativke Nives Jelovica i Tanja Grubiša osvojile su naslov europskih prvakinja u parovima na Europskom prvenstvu koje se od 30. kolovoza do 1. rujna 2017. godine održavalo u talijanskom Saluzzu.

Jelovica i Grubiša su u finalu sa 11:5 na njihovom domaćem terenu pobijedile Talijanke Francesu Carlini i Gaiu Falconieri. Boćarice Labina time su osvojile prvu zlatnu medalju za hrvatsko žensko boćanje u parovima na europskom ili svjetskom prvenstu. Za najtrofejniju hrvatsku boćaricu svih vremena Jelovicu je to i drugi naslov europske prvakinje nakon zlatnog odličja u disciplini pojedinačno klasično 2011. u slovenskoj Rogaškoj Slatini. Uz dva europska ima i tri svjetska zlata, dva puta u disciplini pojedinačno klasično i jednom u bližanju i izbijanju u krug. Ukupno je na svjetskim i europskim prvenstvima uz navedenih pet zlatnih kolajni osvojila još tri srebra i četiri bronce. Grubiši je pak zlato iz Saluzza druga europska medalja nakon srebra osvojenog također u paru na EP prije dvije godine, ali tada sa suigračicom Ivom Matijević.

Pored titule Jelovice i Grubiše hrvatske su boćarice na EP u Italiji osvojile i još dvije brončane medalje.

Iva Matijeviće (Špansko, Zagreb) je u finalnoj seriji preciznog izbijanja ostvarila rezultat od 12 punata što joj je bilo dovoljno za 3. mjesto i potvrdu već ranije osiguranog brončanog odličja. Naslov prvakinje Europe obranila je Talijanka Caterina Venturini sa 17 punata u finalu, a srebrna kolajna je pripala Francuskinji Sesiliji Mailehako sa 13 punata u finalu.

Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) je stigla do polufinala krugova u kojem je izgubila od Talijanke Serene Traverse 25:21. Traversa je postala i nova europska prvakinja savladavši u finalu Slovenku Saru Jenčič 22:18.

Jelovica, nažalost, nije uspjela stići do medalje u disciplini pojedinačno klasično. Ždrijeb joj je u četvrtfinalu donio najtežu moguću suparnicu, svjetsku i europsku prvakinju Talijanku Caterinu Venturini. U reprizi finala zadnje EP kada je Venturini slavila sa tijesnih 11:10 i ovoga puta Talijanka je ponovno bila bolja, sada rezultatom 11:8. Na kraju je Jelovica izgubila i susret za plasman od 5. do 8. mjesta, rezultatom 12:11 od Srpinje Milice Kolundžije te je na koncu zauzela 7. mjesto. Tako je Kolundžija našu najbolju boćaricu dva puta pobijedila na ovom EP s jednim puntom razlike s obzirom na to da ju je savladala i u natjecanju po skupinama, tada rezultatom 13:12.

Prema vrijednosti osvojenih medalja Hrvatska reprezentacija je, pod vodstvom izbornika Romana Grižančića, na EP četvrta po uspješnosti iza Italije koja ima po dva zlata, srebra i bronce, Francuske koja ima dva zlata i srebra, te jednu broncu i Slovenija koja ima po jedno zlatno i broncu, te dva srebra.

Preuzeto s www.bocanje-ibs.hr

1 komentara na “Nives Jelovica i Tanja Grubiša europske boćarske prvakinje u parovima”

  1. Boćar napisao:

    Bravo Nives i Tanja! Svaka čast! A sramota za Pazin i pohlepne muške šovinističke boćare.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.