Nives Jelovica i Tanja Grubiša osvojile naslov prvakinja Hrvatske

Nives Jelovica i Tanja Grubiša, najbolje boćarice Labina, opravdale su status prvih favoritkinja osvojivši naslov prvakinja Hrvatske na dvodnevnom državnom prvenstvu u parovima održanom u Komiži na otoku Visu.

Aktualne europske prvakinje upravo u parovima, s ovogodišnjeg Europskog prvenstva iz talijanskog Saluzza početkom rujna, su na prvenstvu u Komiži ostvarile četiri pobjede, a sudeći prema rezultatima, na svom putu do zlatne medalje više su posla imale u polufinalu protiv Rozmarije Karuze i Andree Fiamengo Basić (Komiža) koje su savladale sa 12:10 u odnosu na finale u kojem su lakše nadvisile Carrolinu Bajrić i Nikol Marelja (Čavle ŠB) sa uvjerljivih 13:2.

Za Jelovicu je trijumf u parovima drugo zlato na ovogodišnjim PH s obzirom na to da se prije dva tjedna s odličjem istog sjaja okitila i u Čavlima na prvenstvu u preciznom izbijanju, dok u bližanju i izbijanju u krug ima broncu.

Na prvenstvu u Komiži nastupila su još dva istarska para, Snježana Klanjac i Vesna Tončinić (Labin) koje su  četvrtfinale sa 9:5 izgubile od Dolores Vlaše i Marine Šebelja (Kastav), pa su na koncu zauzele najnezahvalnije 5. mjesto, te po prvi puta Eda Komadina i Nerina Beletić (Fameia Novigrad) koje se iz natjecanja po skupinama nisu uspjele plasirati u četvrtfinale, ali su ostvarile jednu pobjedu, 7:6 nad Jelenom Vitaljić i Petrom Petrić (Komiža).

regionalexpress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.