NK Pazinka zbog dugova promijenila ime i preselila u najniži rang

Pazinski nogometni klub u predstojećoj će sezoni igrati u najnižem rangu natjecanja, u Drugoj ŽNL – središte. Posljedica je to odluke Izvršnog odbora kluba koji je aktivnosti prebacio u novonastalu udrugu Pazinka-Pazin čime je, po logici stvari, ali i po zakonu, sve krenulo od početka, što samo po sebi uključuje i spomenutu najnižu natjecateljsku razinu.

Prva ili Druga županijska liga, po mnogima jedno te isto, nedovoljno je za renome kakav uživa, odnosno kakav je donedavno uživao pazinski nogometni 60-godišnjak, dugogodišnji član saveznih liga, pa i prvoligaš početkom devedesetih u najsjajnijim danima pazinskog nogometa. Nakon desetljeća lutanja županijskim ligama, 2008. godine uslijedio je povratak u savezni rang, Četvrtu HNL – zapad. Trajalo je četiri godine, sve je bilo u usponu. Izvrsni rezultati seniora i ostalih kategorija, dvije godine Kvarnerske rivijere, a onda su minule jeseni u klubu počeli isplivavati na površinu problemi. Otpao je Qubik, smijenjeno je vodstvo kluba, napravljene su neke promjene. I dalje se pričalo da su ambicije ostanak u saveznom rangu, još bolji i kvalitetniji rad s mladima, no prije svega bio je naglašen transparentan rad kluba.

Suprotno tome, ovih se dana događa “deja vu” kasnih 90-ih, padanje na najniže grane, nepovjerenje javnosti u poteze uprave, priče o namjerno insceniranom takvom razvoju situacije da bi se uništio klub.

– Toliko se toga nagomilalo da jednostavno nismo mogli normalno funkcionirati – kaže predsjednik Pazinke-Pazin Damir Milanović. – Pokušavali smo, usprkos skromnim financijskim sredstvima, osigurati normalan rad kluba, ali na svakom koraku nailazili smo na neki problem koji nas je gušio. Prvenstveno zbog transparentnosti i zakonitosti odlučili smo se za novu udrugu. Jedino tako možemo osigurati zdravu budućnost klubu. To će nam u narednom razdoblju biti glavna zadaća, a sigurno će onda doći i dobri rezultati.

Nezavidna situacija mogla je završiti još gore. Naime, preseljenjem u najniži rang mnogim je igračima pao mrak na oči, pa je došao u pitanje nastup seniora u ligi.

– Prije svega zahvalio bih se igračima koji su iskazali veliku ljubav prema klubu i ostali, čime su omogućili da u predstojećem prvenstvu imamo seniorsku momčad. I to ne bilo kakvu, već sposobnu za prvo mjesto i plasman i Prvu ŽNL, što je sad glavni cilj koji moramo pod hitno ostvariti – rekao je nakon sastanka s igračima Albert Rajc, novi trener Pazinjana, dugogodišnji pomoćni trener u seniorskoj momčadi i trener mlađih kategorija u klubu. – Počinjemo pripreme na kojima očekujem dvadesetak igrača i uvjeren sam da je ova liga sam privremena stanica, zaključio je Rajc.

glasistre.hr

10 komentara na “NK Pazinka zbog dugova promijenila ime i preselila u najniži rang”

 1. perokojitigajeutero napisao:

  Odluka o srozavanju Pazinke najniže što je moguće je donesena a da se nije javno dogovorilo na nekoliko pitanja:
  1. Koliko iznosi dosadašnji dug Pazinke i prema kome?
  2. Tko je u upravi kluba odgovoran za akumuliranje duga i tko će ga sanirati?
  3. Tko je osim u upravi bio u nadzornom odboru i kao takav dužan nadzirati upravu?
  3. Ako je novo vodstvo kluba utvrdilo toliko netransparentnosti u poslovanju, nema li tu posla i za neke druge institucije pravne države?!

  1. Ženska Nogometna Liga napisao:

   Upravo tako Pero. Ne more se samo tako počet ispočetka, a bez da se prošlost ne rasčisti. To vrijedi za sve stvari u životu, a isto tako i za sport. Nema više tko je jamio, jamio je. Nije tega nikad trebalo ni bit. Tko je jamio treba i vratiti, a ako ne ga treba zaprit u samicu do kraja života pa da bude primjer drugima koji su jamili. Da je stroži pravni sustav bi bilo manje krađe.

 2. stvarnost napisao:

  pero perica pogađa u sridu s ovim pitanjima. Očito je da nova uprava mete grehe stare uprave i hita u kontejner. Ne u koš, jer u koš to sve ne bi stalo.
  Igre s nekim i nečijim soldima ostaju skrivene ?

 3. IDS napisao:

  Čestitam novoj upravi na hrabrim potezima i uopće ne sumnjam da će nogomet u Pazinu vrlo brzo doć u rang koji zaslužuje. Nadam se samo da će u sklopu “čišćenja” bit počišćeno i ono “ugostiteljsko” mjesto u sklopu igrališta, te će i to postat mjesto za okupljanje mladih a ne za opijanje i sl.

 4. Kmer napisao:

  To bi ukratko značilo da novo osnovani klub nije član saveza sportova grada Pazina, i da nema pravo na ovogodišnja sredstva iz proračuna Grada.

  Sve nas koji smo do sada ulagali u pazinski sport zanima, kolika su dugovanja, tko je za njih odgovoran, tko će ostat oštećenj / tko se i za koliko neće naplatiti.

  I za kraj, tko su ti “igrači” koji su krenuli u čišćenje?

  1. blp napisao:

   U novoj upravi je 80% roditelja djece koji treniraju u NK Pazinki-Pazin uz nekoliko bivših igrača tog kluba

 5. Bepo napisao:

  Imena i Prezimena u javnost onih koji su Pazinku doveli tu gdje je sad.
  Ubuduće smatram da je krivac Grad i njegov gradonačelnik, te zajednica sportskih udruga i njen predsjednik i tajnik.
  Oni su morali znat kamo novac poreznih obveznika ide.

  1. Anonimno napisao:

   Ja, kamo gre?

  2. adriano napisao:

   mislim da predsjednik i tajnik nisu ništa odgovorni.Jer samo raspoređuju sredstva tj. novac po već definiranom ključu.

 6. Anonimno napisao:

  svugdje ista situacija…
  to je prije godinu-dvije napravio jadran iz poreča, a nedavno i nk umag i nk istra iz pule( NE OVA IZ PRVE LIGE), karlovac i varaždin od prvoligaša te jos nekoliko klubova bez da nitko od odgovornih za krađu ne odgovara. na kraju to je i dinamo napravio krajem 90tih i ostao prvoligaš

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.