Noć kazališta u Puli, Poreču, Rovinju i Pazinu

Ovogodišnja Noć kazališta održat će se u subotu diljem Hrvatske kao i u Austriji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Slovačkoj, Sloveniji i Srbiji. U Istri su za tu noć programe pripremili Pula, Poreč, Pazin i Rovinj.

Istarsko narodno kazalište – Gradsko kazalište Pula s programom počinje u 18 sati, reprizom predstave za djecu S. Milotić Bančić “Putovima glagoljaša”, a nastavlja kazališnim intermezzom u foajeu kazališta u 19.15 sati, po tekstovima “Mistero Buffo” i “Bonifacije VIII” Darija Foa. Program u INK-u zatvara repriza “Furbaćone” B. Lučića u 21 sat.

Glavna porečka pozornica bit će Teatrino Zajednice Talijana, gdje će u 19 igrati “Slučajevi” D. Harmsa, a u 21 sat “Na brzaka” Katje Restović. Popratni program počinje u 23 sata u koktel-baru L’insolito, gdje su na redu “Recitacije uz borovičku” po odabiru i izvedbi Anamarije Tubaković, Azzeglia Picca, Daliborke Škofić, Luke Bosanca i Sheri Sabor.

Rovinjsko kazalište Gandusio na programu ima “Svjetla rovinjske pozornice – scenske igre rovinjskih osnovnoškolaca”, koje počinju u 18 sati, a nastupat će učenici škola Vladimira Nazora, Jurja Dobrile i Bernarda Benussija.

Pjesničkim kabaretom “Melodije borbe i pretvorbe” Borisa Dežulovića i Predraga Lucića u 20 sati se i pazinska publika pridružuje obilježavanju Noći kazališta. Na pomalo neuobičajenom mjestu – u holu Spomen doma, nastupat Dežulović i Lucić, koji su ujedno i autori teksta, a produkciju potpisuje Satirično kazalište Kerempuh iz Zagreba. Radi se o raspjevanom performansu koje je djelo splitskih novinara i pisaca koji su bili kreatori Feral Tribunea.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.