Noć muzeja u Etnografskom muzeju Istre

Etnografski muzej Istre/Museo etnografico dell’Istria već tradicionalno sudjeluje u Noći muzeja, manifestaciji koja je poprimila karakteristike nezaobilaznog kulturnog događaja.
Ovogodišnja tema je „Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo“ pa će i program koji očekuje posjetitelje biti ispunjen stvaranjem i slušanjem glazbe. Tako već od 17 sati kreće Tvornica zvuka radionica glazbe za djecu od 7 do 15 godina, predviđena su tri bloka i to u 17, 18 i 19 sati. Tvornica zvuka radionica je elektroničke i improvizirane, voditelj je glazbenik i skladatelj Nenad Sinkauz.

Polaznici će se upoznati s mikrofonima, efektima, sintetitizatorima i dr., a kroz upotrebu vlastitog glasa i audio opreme Sinkauz ih usmjerava i uči osnovama improvizacije i stvaranju jedinstvenih kompozicija. Za sudjelovanje poželjna je prijava u Inbox FB profila muzeja ili na [email protected] .
Nakon toga slijedi predstavljanje online kataloga i izložbe Osama(e) – Život naselja do tri stanovnika u Istri, autorice i kustosice muzeja Ivone Orlić.
Učenika Pazinskog kolegija svojim interaktivnim nastupom obogatit će Noć muzeja izvedbama poznatih stranih, ali i domaćih velikana glazbe.

U Noći muzeja Etnografski muzej Istre biti će otvoren od 17 do 23 sata, ulaz na sva događanja je slobodan. Hladnoću Pazinskog Kaštela nastojati ćemo otjerati pozitivnom energijom i toplim napitcima. Dobrodošli!

17 – 20 Tvornica zvuka – radionica elektroničke i improvizirane glazbe za djecu, Nenad Sinkauz
20:00 Osama(e) – Život naselja do tri stanovnika u Istri – predstavljanje izložbe i on line Kataloga, Ivona Orlić
21:15 Glazbeni nastup učenika Pazinskog kolegija

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.