Noć muzeja u Pazinu

U petak 26. 1. održava se trinaesta po redu Noć muzeja u kojoj sudjeluje 54 hrvatskih gradova. Kao predstavnici pazinskih muzeja ovu sportsko muzejsku Noć zajednički organiziraju Etnografski muzej Istre i Muzej Grada Pazina.

Tema: MUZEJI I SPORT

Mjesto održavanja: Pazinski kaštel, Trg istarskog razvoda 1275.br. 1., Pazin

Ulaz slobodan, muzej će biti otvoreni od 18:00 do 22:00

 

Naglasak manifestacije stavljen je na muzejske zbirke na temu sport, poticanju lokalnih inicijativa na očuvanju i vrednovanju sporta u svim pojavnim oblicima, sport kao kulturološka vrijednost prisutna u raznim oblicima društvenog i individualnog stvaralaštva, te aktivnom uključivanju posjetitelja u aktivnosti muzeja i stvaranja nove muzejske publike.

 

Program:

 

18:00 – 22:00      Projekcija fotografija iz fundusa muzeja na temu sporta

18:30 – 19:00      Gospodarstvo u Istri  predstavljanje kataloga zbirke Etnografskog muzeja Istre

19:00 – 20:00      Sportska parlaonica ćakule o pazinskom sportu kroz vrijeme

20:00 – 22:00      Sport u muzeju – boćanje, šah i svašta nešto!

 

Noć muzeja 2018. započeti će projekcijom fotografija iz fundusa Etnografskog muzeja Istre i Muzeja Grada Pazina, a fotografije će se moći vidjeti tijekom cijele večeri. Tema su razna sportska natjecanja koja su se događala u Pazinu krajem  60 i 70 tih godina.

U 18:30 slijedi promocija kataloga zbirke Gospodarstvo, kustosice Ivone Orlić.

U sportskoj paralonici ćakulati će se o sportovima u Pazinu kroz vrijeme i još  koječemu, a o svom putu do uspjeha govorit će Tanja Grubiša i Martin Čotar.  U goste nam dolaze predstavnici pazinskih sportskih udruga koje će se predstaviti kroz video projekcije ili kraća izlaganja. Izdvajamo neka od njih:  Auto-Moto Klub “No Limits” – Istra, Biciklistički Klub “Mtb Istra” – Pazin, Golf Klub Pazin, Stolnoteniski Klub “Pazin” – Pazin, Sportsko Penjački Klub “Hiperaktiv”, Biciklistički Klub Tnt Pazin, Šahovski Klub “Lovac” i Planinarsko društvo Pazina, Pazin.  Klubovi su pozvani da poklone muzejima stvari vezene uz svoju  povijest i djelovanje, kao dokument svakidašnjice grada.

Kad završe razgovori slijedi igraonica pod vodstvom profesionalnih sportaša: boćanje, šah i pokoje iznenađenje

1 komentara na “Noć muzeja u Pazinu”

  1. Anonimno napisao:

    Bezveze.

Komentiranje je onemogućeno.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.