Noć muzeja

Danas je u Etnografskom muzeju Istre u Pazinu održana konferencija za medije na kojoj su predstavljeni programi Istarskih muzeja povodom Europske Noći Muzeja, 15. svibnja 2010.

Kako bi europsku baštinu učinili još atraktivnijom i zanimljivijom mlađim korisnicima i obiteljima muzeji potiču održavanje brojnih događanja od umjetničkih performansa, neobičnih vodstava po zbirkama i izložbama, koncerte i predavanja. Tako ove godine u projektu Noć muzeja sudjeluje 40 europskih zemalja. Iz Hrvatske sudjeluju četiri muzeja, a od toga čak tri istarska i to: Povijesni muzej Istre – Museo storico dell’ Istria, Muzej Grada Pazina i Etnografski muzej Istre – Museo Etnografico dell׳Istria.

Ovo zajedničko događanje u muzejima Europe održavat će se u subotu, 15. svibnja 2010. godine kada će muzeji omogućiti svojim korisnicima besplatni posjet. Muzeji će biti otvoreni od 18:00 do 01:00 sat.

Program Povijesnog muzeja Istre predstavila je Katarina Pocedić. Kako je 2010 godina Godina komunikacije PMI će u 20:00 sati otvoriti izložbu „TI VIDIO – evolucija komunikacije kroz računala“ Riječkog Muzeja informatike Peek&poke . U 22:00 sata koncet pulske grupe Fakofbolan (F.O.B), a od 23:30 pa nadalje posjetitelje će zabavljati DJ Zlajo, Klub Uljanik.

Marija Ivetić iz Muzeja Grada Pazina najavila je predavanje o grbovima sa pročelja Pazinskog Kaštela u 19:00sati, a nakon toga će učenici pazinskih srednjih škola u posebnim kostimima čitati tekstove iz povijesti Pazina.

Etnografski muzej Istre priprema projekciju etnografskih filmova prikazanih na Etnofilm2 koja počinje u 18:00 sati pa do ponoći. U 20:00 sati počinju plesne radionice i to orijentalni ples pod vodstvom Koviljke Marečić i radionica istarskog baluna koju će voditi Dorijana Šilić, voditeljica u Folklornom društvu Pazin. Mirjana Margetić napomenula je da će u 22:00 sata biti zajednički ples polaznika objih radionica i posjetitelja.

Posjetitelji Etnografskog muzeja Istre i Muzeja Grada Pazina moći će uživati u glazbi DJ –a i osvježenju u dvorištu Kaštela od 08:00 pa do 01:00 sati, stoji u priopćenju.

Barkun

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.