Noćas moguća i obilnija kiša, na moru olujna tramontana

O jačoj fronti koja pristiže kasno večeras Istramet je pisao i sinoć, a prema najnovijim prognostičkim modelima čini se da bi mogla biti još malo intenzivnija od prvobitnih očekivanja. Jutrošnji ALADIN malo je odgodio dolazak glavnine pogoršanja za noć na nedjelju, ali je zato pojačana tramontana koja na otvorenom moru može imati olujne udare. Posebno opasno može biti naglo okretanje vjetra na sjeverac, a s obzirom na prognoze nadamo se da neverini ponovno neće iznenaditi nautičare. Tramontana će u noći okrenuti na buru uz osjetan pad temperature zraka.

Iako će oborine biti lokalno raspoređene, jutrošnji modeli previđaju mogućnost intenzivnijih pljuskova uz veće količine kiše u kraćem vremenskom roku na širem području. Jakih pljuskova može biti i na jugu Istre, iako je mogućnost značajno manja u odnosu na sjeverozapad poluotoka. Uz snažan razvoj oblaka moguć je prolazno olujan vjetar, ali i tuča koja bi zasigurno uzrokovala velike štete poljoprivrednicima.

Vrijeme će se smiriti u nedjelju prijepodne, no puhat će umjerena i jaka bura, na Kvarneru povremeno s olujnim udarima! U nastavku novog tjedna vjetar će se postupno smiriti, a uz obilje sunčanog vremena temperature zraka postupno će porasti.

istramet.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.