Noćas stiže pogoršanje vremena, mogući i obilniji pljuskovi

vremenska_prognoza.jpgNaše će krajeve noćas zahvatiti jače pogoršanje vremena uz kišu, a moguć je i lokalni pljusak praćen grmljavinom. Glavnina oborina očekuje se u drugom dijelu noći i sutra prijepodne kada će lokalno pasti i više od 30 mm kiše. Na riječkom području i padinama Učke spomenuta će količina vrlo vjerojatno biti značajno premašena. Puhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak.

Bit će ovo prvi test za novopostavljenu meteorološku postaju na istočnom ulazi u tunel Učku. Naime poznavajući oborinske prilike u obližnjim Poljanama na 200-tinjak metara nižoj nadmorskoj visini, očekujemo da će ova lokacija biti jedna od najoborinskijih u našoj mreži automatskih meteoroloških postaja.

Nestabilno vrijeme obilježit će i prvi dio tjedna koji je pred nama, ali bit će i duljih sunčanih razdoblja, naročito uz zapadnu obalu Istre. Više oblaka očekuje se na sjeveroistoku i na riječkom području gdje će kiša biti česta pojava. Puhat će uglavnom jugo sa kojim će se nastaviti dotok toplog zraka sa sjevera Afrike. Temperature zraka bit će značajno iznad prosjeka za doba godine.

Prema trenutnim prognostičkim modelima od četvrtka valja očekivati stabilnije vrijeme uz dulja sunčana razdoblja na cijelom području. Zadržat će se iznadprosječno toplo. Detaljnije prognoze možete pratiti u našemtrodnevnom izvješću, ali i u kvalitetnoj automatskoj ECMWF 10-dnevnoj prognozi.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.