Noćna mora po Žminjštini

U organizaciji Sportsko-rekreacijskog kluba Sutivanac na Žminjštini je u subotu održana noćna orijentacijska utrka Noćna mora, na kojoj su nastupila 43 natjecatelja iz cijele Istarske i Primorsko-goranske županije. Staza je bila dugačka 19 kilometara i prolazila je od starta u Žminju kroz devet kontrolnih točaka u selima Petešljari, Kablari, Križanci, Pamići, Pifari, Vidulini, Dončići, Modrušani, Tomišići, Leprinčani, s povratkom opet u Žminj gdje je bio cilj, ali i bonus kontrolna točka u žminjskoj Kuli.

Natjecatelji su od obavezne opreme morali radi trčanja po mraku imati čeonu lampu, zatim kompas, pribor za prvu pomoć, vlastitu okrjepu, a od organizatora su dobili topografsku kartu s ucrtanom rutom utrke.

Natjecatelji u muškoj kategoriji bili su nešto brži, pa je kroz cilj prvi prošao Mauricio Krizmanić s vremenom od jedan sat i 42 minute, drugoplasirani Igor Dorotić bio je 33 minute sporiji, a minutu iza njega u cilj je ušao trećeplasirani Antonio Chiavalon. U ženskoj konkurenciji najbrža je s vremenom od 3 sata i 39 minuta bila Sandra Mirković, drugo i treće mjesto osvojile su s istim vremenom od četiri sata i 8 minuta Vedrana Kliman i Mihaela Kliman, dok je Karmen Radetikio na cilj stigla četvrta. Utrka je startala u 18 sati, a posljednji natjecatelji su na cilj došli oko 23 sata: najslabije vrijeme utrke, nevažno je čije, bilo je 5 sati i 22 minute.

Natjecatelji su na cilju dočekani večerom i zabavnim programom, a organizatori najavljuju da će se sljedeća Noćna mora održati 4. ožujka u Sutivancu.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.