Noćni život seli se iz obale u unutrašnjost Istre

Početkom “zimske sezone”, noćni život seli se iz obale u unutrašnjost Istre. Prošle je godine hit u Pazinu bio renovirani Kukuriku, za što je zaslužan i autobus koji je subotom vozio na relaciji centar grada – Kukuriku i natrag. Tamo je prevladavala house i dance glazba. Bila je tu i gradska kavana s većim naglaskom na domaću popularnu glazbu. Onyx i Epolon bili su jedini koji su, iako samo u nekoliko navrata, pružili svirku uživo.

Tako smo prošle godine mogli upravo u Epolonu čuti mlade pazinske nade “Blues train” i “Hot Club de Istra” koji sve više sviraju po Istri i Hrvatskoj. Onyx je, između ostalih, ugostio “Grrintu”, žminjski bend koji je svoj žanr opisao kao žminjski val, pazinsku etno skupinu “Veja” i pulski “Night express”.

Ove je godine situacija nešto drukčija. Epolon je koncerte subotom zamijenio koktelima, po popularnoj cijeni od 25 kn, a Onyx je krenuo s još zvučnijim imenima i još češćim koncertima koji se održavaju petkom. U proteklih mjesec dana bili su tu labinjan Predrag Ljuna, žminjska “Grrinta” i tinjanski “Replay band”. Za ovu “koncertnu” sezonu najavljeni su još pazinski rock band “Black proof”, rovinjski “Le Monde”, porečki “Blue jeans” i “Cirkus”, “Rekonstrukcija”, “Alfa time band”i “Night express”. Ulaz je na svaki koncert besplatan.

Ovogodišnja novost je i svirka pazinskog dua “Stand by” (Nenad i Martina Dorčić) ovog petka u caffe baru “Inside”, u sklopu centra za vjenčanja “Yes”, čime duh žive svirke dolazi i u ovaj kafić, kao mali odmah od dosadašnjeg house/dance stila.

Također ovog vikenda, u nedjelju, u caffe baru Sax svirati će motovunsko-pazinski duo Ana i Martin (Ana Pilat i Martin Peranović), kao glazbeni dio tradicionalnog Halloween partyja koji se već čitav niz godina održava u “Sax-u”.

Za kraj još spomenimo, nevezano za svirku uživo, ali vezano za izlaske u Pazinu, da se trenutno radi na preuređenju “Magnusa”, ali se još uvijek ne zna kada će se otvoriti.

AR / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.