Nogometaši Pazinke krenuli na pripreme

Prvog dana veljače s pripremama za proljetni dio sezone krenuli su pazinski nogometaši. Prije odrađivanja prvih kilometara, u prostorijama kluba održana je prozivka gdje se okupljenoj osamnaestorici igrača obratio predsjednik kluba Damir Milanović, a kratak plan rada iznio im je trener Alber Rajc. Iza Pazinke-Pazin uspješna je jesen u Drugoj ŽNL – centar koju su završili suverenim osvajanjem prvog mjesta, a stopostotan učinak imala je dva posljednja kola kad je uknjižila dva remija. Time je napravljen prvi korak u ostvarenju primarnog cilja, plasmana u Prvu ŽNL.

Samo trenutno stanje i položaj seniora, a i samoga kluba, s obzirom na renome i ne bi bio toliko za pohvalu da se ne zna koje su ih sve nedaće mučile proteklu godinu. Naime, kako je već pisano, pored nerješivih dugova bio je upitan i ligaški nastup seniora. Tada se krenulo s novom udrugom, a na sreću kod većine seniora prevladala je ljubav prema klubu, što je bilo i presudno u opstanku. Rezultat toga vidi se na ljestvici, a kako se moglo čuti od samog predsjednika i ostale stvari polako sjedaju na mjesto.

– Nije se znalo hoćemo li krenuti u natjecanje ili ne. Veseli me da smo sve to završili uspješno. Zahvaljujući vama rezultati su izvrsni i na dobrom smo putu da ostvarimo planirani cilj, plasman u Prvu
ŽNL gdje po uvjetima i igračkoj kvaliteti itekako pripadamo- rekao je okupljenim igračima predsjednik Damir Milanović.

– Uprava čini sve da održi korak u financiranju potreba kluba. Konačno su se svari pomalo stabilizirale, premda još uvijek ponešto neplanirano iskrsne – nadodao je Milanović, misleći pritom između ostalog na 80-ak tisuća kuna koje su morali tijekom minule jeseni platiti na račun duga stare udruge, što je naravno poremetilo neke druge planove.

– Što se tiče igračkog kadra, moramo reći da smo zadovoljni što smo uspjeli zadržati svih na okupu, a ima nekih naznaka da bi se do početka drugog dijela popis od 22 igrača mogao i proširiti – nadovezao se Rajc.

– Prvenstveno nam puno znači ponovna aktivacija Dražena Rapca koji je pauzirao dosta zbog ozljede, a igranju se vratio i Branimir Aničić. Isto tako, u pregovorima smo s Danijelom Amidžićem oko povratka iz Potpićna, a mislimo priključiti i nekolicinu juniora. Zasad su otišli jedino Antonio i Stefano Fornažar. Gledajući samo rezultat u prvom dijelu, on izgleda odlično, ali igra nije bila na nivou kakvog želimo. Tu ima puno prostora za napredak na kojemu moramo raditi tijekom priprema, a i kasnije iz utakmicu u utakmicu. Govorim to jer drugi dio neće biti nimalo lagan, s obzirom da idemo u goste svim momčadima
iz gornjeg dijela ljestvice.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.