Nolino zviježđe emocija

Pulska grupa Nola pojačana gostima na maloj sceni Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula u subotu navečer proslavila je 25 godina postojanja.

– Ovih 25 godina proletjelo je, što bismo rekli, u trenu. Nećemo biti previše ozbiljni, u skladu s godinama, ali možemo malo i poludjeti, rekla je na početku pjevačica Gabrijela Galant Jelenić koja uz Marijana Jelenića, gitarista, autora najvećeg broja pjesama i njenog supruga, čini jezgru benda. Taj njihov profesionalno-privatni odnos reflektira se i na glazbi koju stvaraju u studiju i na koncertima, pa je tako bilo i sinoć. Osvrćući se na njihov zajednički život, Gabi je objasnila da Marijan spava do kada ga je volja, pusti je da popije kavu i obavi što ima. “Pa ako to nije romantika…”, zaključila je Gabi napraviši uvod za “To ljubav je”.

O ljubavi

– Sve pjesme večeras su pjesme koje podsjećaju na nešto, rekla je na početku Gabrijela koja je prije skoro svake pjesme napravila mali uvod. To su pjesme o ljubavi i zajedničkom životu, sa svim preprekama na tom putu.

Neke su pjesme izveli prvi put, poput nove “Sve bi bilo lakše da je ljeto” na kojoj je violinu odsvirao Dario Marušić, dok su neke izvukli iz dalje prošlosti poput pjesme “Zviježđe Nola” koju prije toga nisu izvodili 20-ak godina.

Publika očito ima svoje favorite pa sjajno reagira na “Do kraja” za vrijeme koje se bendu prvi put pridružuju trubač Alen Bernobić i saksofonist Ivan Šugar, a Gabin glas koji je cijelo vrijeme moćan možda najviše te večeri dolazi do izražaja baš u toj izvedbi. Slično je i za vrijeme izvedbe “Grada iz snova” kada Gabi i Marijan ostaju sami na pozornici. Publici se posebno svidjela i “Zauvijek” te se uključila pljeskanjem u ovu pjesmu posvećenu svima koji su odlučili proživjeti život zajedno. “Vratio si me” djelovala je na publiku zbog poletnog ritma.

Iznad oblaka

“Iznad oblaka” očekivano je odlično prihvaćena, pogotovo kada je na Gabin poticaj publika otpjevala refren. Cijelo vrijeme polako lebdeći “iznad oblaka” po nebu emocija koje su se iz pjesama preko benda proširile do publike, Nola je izvela su svoje najpoznatije pjesme i koncert zaključila izvedbom “Dio tebe” koju je publika učinila grandioznom tako što ju je otpjevala gotovo u cijelosti, ustavši sa stolica i plješćući. Sve te emocije na koncu su svladale i Gabi.

Gabrijeli i Marijanu Jeleniću, basistu Deanu Vitasoviću, klavijaturistu Carlosu Faginu i bubnjaru Robertu Slami preksinoć su se još pridružili i Mješovita vokalna skupina NešPula koja je uz Gabi otvorila koncert s “Budim se” te Goran Farkaš i Ljuban Rajić iz grupe Veja. Za 25. rođendan, fotografiju, portret Gabi i Marijana koji je snimio Manuel Angelini uručila im je predsjednica pulske podružnice Hrvatske glazbene unije Nataša Petrić Tasha. Cijeli koncert mogao se pratiti uživo putem streaminga zahvaljujući MedVid produkciji. (Mladen RADIĆ, snimio Neven LAZAREVIĆ)

http://www.glasistre.hr/e780e2d1-7d2d-445f-abfd-e285aa45c0ce

© iPazin.net portal 2001. - 2024.