Nova Laguna za Gradsko poglavarstvo

Nova LagunaKonačni obračuni za dva velika infrastrukturna projekta dovršena u prošloj godini teme su kojima se pozabavilo pazinsko poglavarstvo na prvoj ovogodišnjoj sjednici. Nakon, kako to građevinari kažu, »okončane situacije«, gradnja kapele na groblju na Starom Pazinu koštala je 1,144 milijuna kuna, čime je prvotni troškovnik probijen za oko 140.000 kuna zbog dodatnih hortikulturnih radova u njenom okolišu. Ova je investicija većim dijelom pokrivena novcem od prodaje mjesta na staropazinskom groblju, a treba još podmiriti 314.000 kuna iz gradskog proračuna za prošlu godinu.
Slična je situacija i s kanalizacijskim kolektorom u pazinskoj Ulici Dršćevka: konačni trošak iznosi 1,543 milijuna kuna, a zbog dodatnih radova (uređenje nogostupa i parkirališta, problemi sa starim instalacijama u otkopanim kanalima) troškovnik je probijen za oko 160.000 kuna. Budući da ovu investiciju sufinanciraju Istarska županija sa 636.000 te Hrvatske vode s 424.000, Gradu ostaje pokriti 482.000 kuna, također iz lanjskog proračuna.
Nakon dvanaest godina korištenja službenog automobila »renault lagune«, u gradskoj su upravi procijenili da je došlo vrijeme za nov, jednak, pa je pokrenut propisani postupak javne nabave. Stari će ostati u gradskom voznom parku, vjerojatno za potrebe službi prebačenih iz državne u gradsku upravu.

Zbog tih je novih radnih mjesta – službe unutrašnje revizije te za izdavanje lokacijskih dozvola, dopunjen i pravilnik o koeficijentima za plaće. Pritom je gradonačelnik Neven Rimanić izvijestio da će tek sredinom mjeseca, kada dovrši rješavanje lanjskih predmeta, iz državne u gradsku upravu formalno prijeći službenica koja radi na izdavanju lokacijskih dozvola.
Prihvaćanjem izmjene kolektivnog ugovora za djelatnike dječjeg vrtića plaće su u ovoj ustanovi povećane za oko pet posto, a tridesetak kuna veći je i mjesečni dodatak za topli obrok. Potvrđen je dosadašnji sastav gradskog povjerenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju djece i mladih, kojemu predsjednik ostaje Renato Kalac, a potpredsjednik Željka Vujnović-Sirotić. Jedini novoimenovani član je Ivan Sinčić, učenik Pazinskog kolegija – klasične gimnazije.
Na kraju sjednice odlučeno je da će se od Usluge zatražiti informacija o situaciji s radovima na poslovnoj zgradi tzv. pasaža jer zaštitne ograde već dulje vrijeme na tom mjestu otežavaju promet, a član poglavarstva Renato Krulčić pitao je kako teče izrada izmjena i dopuna gradskog urbanističkog plana, na čemu se radi još od kraja 2006. godine. Gradonačelnik Rimanić prenio je informaciju izrađivača plana da se trenutno obrađuje više od 200 zaprimljenih primjedbi, o čemu će gradska uprava biti izviještena krajem mjeseca.

Davor Šišović
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.