Nova međunarodna priznanja za Roženice

Na jučer održanom međunarodnom festivalu Chorus Inside Advent Rome 2016, mješoviti pjevački zbor Roženice i njegovi solisti okitili su se novim priznanjima, sve redom u rangu zlatnih odličja.

Predvođeni svojom neumornom umjetničkom voditeljicom Ines Kovačić Drndić, članovi zbora, a među njima i dvoje solista, okrunili su višemjesečne pripreme priznanjima, i to u kategoriji C – sakralna glazba – i kategoriji E – Gospel, pop i moderna glazba – a solisti Tina Galant i Luka Krulčić, svojim su solo izvedbama također ostvarili zavidne rezultate i za to bili nagrađeni medaljama i priznanjima. Uz već navedeno, uspjehu zbora i solista pridonijela je i vrijedna korepetirorica Kristina Puh Leko, što također nije prošlo nezapaženo, te joj je prosudbeno povjerenstvo, kojeg su činila dva člana iz Italije i jedna članica iz Rusije, sve vrsni glazbeni pedagozi i dirigenti, dodijelilo priznanje u vidu diplome i pehara kao najboljem korepetiroru festivala.

Na festivalu su sudjelovali zborovi i solisti iz Italije, Ukrajine, Rusije, Švedske te zborovi Josip Kaplan i Val iz Rijeke, kao i komorni zbor Rubino iz Rovinja.

glasistre.hr

1 komentar na “Nova međunarodna priznanja za Roženice”

  1. pazinac napisao:

    Iskrene čestitke svim članovima zbora, solistima, korepetitorici, dirigentici. Vi ste pravi dokaz kako se trud i zalaganje isplati.
    Koliko mi je žao jer niste mogli biti s nama (kao što ste to redovno činili) da uveličate ionako veličanstvenu proslavu 25. obljetnice 154. brigade HV, još mi je draže da ste u Rimu nanovo dokazali svoje istinske glazbene kvalitete.
    Svojim nastupima oduševljavate mnoge i pravi ste ambasadori srca Istre.
    Hvala Vam, iskrene čestitke u pregršt daljnjih uspjeha.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.