Nova romantično-ljubavna balada iz Žminja

Žminjski Funbox band snimio je novu autorsku pjesmu pod naslovom “Sjećanja sva”, koja se ovih dana počinje vrtjeti po istarskim radio-stanicama, a za nju se snima i videospot koji bi trebao biti dovršen za mjesec dana.

Raznolik repertoar

Funbox band inače djeluje već četiri godine, i dosad se kao cover-sastav iskazao mnogim nastupima na feštama i vjenčanjima, a ljeti redovito nastupa i na turističkim manifestacijama diljem istarske obale, sve do Opatije i Rijeke.

Repertoar im je inače internacionalan i vrlo raznolik, odnosno kako voli reći frontman banda Paolo Jelenić: “Sviramo sve, od Halida Bešlića do AC/DC”. Najviše vole svirati, kaže Paolo, na velikim pozornicama na turističkim feštama, jer tada ne samo da ima mnogo publike, već na takve fešte dolazi publika koja mnogo opuštenije i spontanije uživa u zabavi nego primjerice na lokalnim feštama “gdje svi gledaju tko će prvi a tko zadnji zaplesati”. Uz veliko sviračko i izvođačko iskustvo s vremenom im se logično razvila želja i za nečim više njihovim, pa su prije godinu dana snimili prvu autorsku pjesmu “Ti možeš sve”, koju prati i atraktivan videospot.

I kod prve i kod druge pjesme autorska ekipa je ista: glazbu i tekst napisao je pulski kantautor Dean Bakić, a za aranžman su zaslužni članovi benda, među njima najviše gitarist Aleksandar Lukić. Obje pjesme snimljene su u rovinjskom studiju LA s producentom Denisom Budimom, a oba videospota u produkciji su Studija Brzak iz Poreča.

Pjesmu “Sjećanja sva” Paolo Jelenić opisuje kao ljubavno-romantičnu baladu, i prema prvim reakcijama onih koji su je čuli, vjeruje da će brzo naći put do slušatelja. Osim gostovanjima na radio-stanicama, promovirat će je i u svojim živim nastupima, a o njoj se već mnogo govori i na njihovoj web i facebook stranici.

Iako iza sebe ima četverogodišnje iskustvo, Funbox band u sadašnjoj postavi djeluje od studenog prošle godine, kada je raniju dugogodišnju pjevačicu Angelicu Zakinja, koja se posvetila studiju glazbe, zamijenila nova pjevačica Ivana Brkašić, široj publici poznata po uspješnom prolasku u drugi krug aktualne sezone The Voicea.

Novi projekti

Uz Ivanu kao pjevačicu, Paolo Jelenić u bandu svira klavijature i harmoniku i glavni je muški vokal; Luka Jelenić svira bubnjeve, Aleksandar Lukić gitaru i saksofon, Edi Makon bas gitaru, a Nikola Bernobić trubu i udaraljke. Iako su članovi benda iz svih krajeva Istre – braća Jelenić iz Žminja, Lukić iz Bala, Makon iz Marčane, Bernobić iz Roča, a pjevačica Ivana Brkašić je Riječanka, u Žminju održavaju probe, smišljaju aranžmane, dogovaraju nastupe, tu im je “baza”. Tu se već razvija ideja i o novoj, trećoj autorskoj pjesmi, koja će ovog puta u potpunosti biti djelo članova benda, odaje nam Paolo Jelenić.

A kad nadahnuće krene, brzo će doći i sljedeće pjesme. Još nisu, ali rado bi nastupili na nekom festivalu, pa ukoliko se ukaže prilika, spremno će ju iskoristiti.

glasistre.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.