Nova “Vampirska noć u Kringi”

Nova večer horor književnosti iz ciklusa “Vampirske noći u Kringi” održati će se u četvrtak 22. ožujka 2012. u 21 sat u kafiću “Vampire” u Kringi. Gošća književne večeri je dubrovačko-zagrebačka spisateljica KATARINA BRBORA, a program tradicionalno vodi Davor Šišović.

Katarina Brbora (1984., Dubrovnik) diplomirala je povijest, bavi se novinarstvom i zaštitarstvom. U svojim pričama ova autorica uspješno kombinira motive kršćanske mitologije, steampunka, horora i alternativne povijesti, a većina njenih priča nosi vrlo osobiti stilski, tematski i jezični pečat starodubrovačke povijesti, kulture i tradicije. Znanstvenofantastične, fantasy i horor priče objavljivala je u časopisu UBIQ, u sferakonskoj godišnjoj zbirci Parasvemir, te u zbirci Priče iz knjižnice. Za priču Starozavjetna objavljenu u UBIQ-u br. 6 dobila je nacionalnu nagradu SFERA 2011. godine. Iste godine predstavnici svih hrvatskih udruga znanstvene fantastike izabrali su je za hrvatskog kandidata za nagradu Encouragement Award za mlade autore, na europskoj znanstvenofantastičnoj konvenciji Eurocon u Stockholmu. Na 15. Međunarodnom susretu izdavača “Put u središte Evrope” u Pazinu u svibnju 2011. godine dodijeljena joj je nagrada “Jure Grando” odnosno rezidencijalna stipendija za pisce horora u Kringi, gdje Katarina Brbora upravo boravi i priprema svoju prvu knjigu.

Nagradu “Jure Grando” jednom godišnje zajedno dodjeljuju “Put u središte Evrope”, općina Tinjan i Konoba Danijeli, a za nju mogu konkurirati pisci horora iz regije odnosno s područja uzajamno razumljivih jezika, koji žele na mjesec dana doći u Kringu, zavičaj najstarijeg evropskog vampira Jure Granda, kako bi ovdje predstavili svoj rad i pripremali svoja nova djela.

Osim na Vampirskoj noći u Kringi u četvrtak 22. ožujka u 21 sat, Katarina Brbora nastupit će i u Pazinu, na književnoj večeri koja će se u pazinskoj Kući za pisce održati u utorak, 27. ožujka u 19 sati.

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.