Nove Pazinske razglednice

U LG galeriji Društva likovnih stvaratelja Pazin postavljena je nova izložba fotografija i razglednica koje su nastale tijekom provedbe projekta „Pazinska razglednica“.
Projekt je provelo Društvo likovnih stvaratelja Pazin uz sufinanciranje Grada Pazina sa pripadnicima ranjivih skupina korisnika bez velikog fotografskog iskustva. U projekt se uključilo 12 korisnika, osobe s intelektualnim teškoćama, žene i umirovljenici te članovi DLS s područja Pazinštine. Voditelji projekta bili su Dario Brajković i Marko Cerovac.

Provedena je edukacija o osnovama fotografije, upoznavanje s fotoaparatom, rukovanje njime te pravilnom snimanju. Nakon toga, korisnici su snimali motive Pazina da bi potom naučili osnove kompjuterske obrade fotografija.

Polaznici su među snimljenim fotografijama odabrali po tri svoje najbolje fotografije koje su izložene na izložbi, a od svih izloženih fotografija stručni ocjenjivački sud odabrao je tri pobjedničke fotografije od kojih su nastale nove Pazinske razglednice.

Prvo mjesto osvojila je Davorka Flego, članica DLS Pazin koja je nagrađena fotoaparatom i samostalnom izložbom fotografija u organizaciji DLS Pazin. Drugoplasirani Vjekoslav Močibob iz Poludnevnog boravka za osobe s intelektualnim teškoćama u Pazinu dobio je fotoaparat, dok je na trećem mjestu Laura Matijašić iz Dnevnog boravka i pomoći u kući Gradskog društva Crvenog križa Pazin koja je nagrađena poklon bonom za fotografske usluge.

Nove Pazinske razglednice dostupne su posjetiteljima izložbe, a biti će ponuđene i subjektima turističkog sektora s područja Pazinštine. Vjerujemo da će na taj način Pazinske razglednice obići svijet te da će se putem njih mnogi upoznati s ljepotama Pazina.

Izložbu je otvorio i pobjednicima podijelio nagrade gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, a može se razgledati do 17. lipnja radnim danom od 10-12 i 18-20 sati i subotom od 10-13 sati.

DLS Pazin

3 komentara na “Nove Pazinske razglednice”

 1. . napisao:

  Bez uvrede ali po čemu možemo zaključiti da je to razglednica Pazina? Motiv je u redu ali kao takvog možemo ga naći ako ne istog ono vrlo sličnog, svugdje po Istri.

  1. Anonimno napisao:

   Pa valjda po temu ča će, kao i na svakoj drugoj sličnoj razglednici, pisat naziv grada na njoj.

 2. . napisao:

  Razglednica bi trebala biti prepoznatljiva ako nosi naziv Pazinska razglednica. U suprotnome neka piše da je to detalj iz Pazina. Počnimo već jednom stvarima davati pravo ime.

Komentiranje je onemogućeno.

Oglasi
Komentari
Anketa

Treba li Pazinu participativno budžetiranje?


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 7 dana
Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2017.