Nove teme iz područja tehničke kulture u projektu RKPedu

RKPedu – projekt predavanja, tečajeva i radionica vezanih za tehničku kulturu pokrenut prošle godine postigao je dobar odaziv predavača i posjetitelja. Ove vam godine Radioklub Pazin u suradnji s udrugom Istramet i predavačima Brankom Radošem, Ivanom Guštinom i Goranom Bašom donosi nove zanimljive teme. Sva su događanja u sklopu RKPedu projekta otvorena za sve uzraste i besplatna.

Već sljedećeg tjedna RKPedu2 otvaraju Hrvoje Horvat, tečajem za radiooperatora koji će početi u utorak, 15. studenog, te Ivan Guštin s radionicom Lego Mindstorms u srijedu 16. studenog.

Osim spomenutog tečaja za radiooperatora, održati će se i tečajevi amaterske radiogoniometrije – sve zanimljivijeg spoja tehnike i sporta nalik orijentacijskom trčanju, te tečaj Morseovog koda (telegrafije), jednog od prvih načina komuniciranja na radiovalovima koji se sve više koristi u raznim radioamaterskim natjecanjima.

Udruga Istramet održati će dva predavanja s temama “Najjače zime 20. stoljeća u Istri” i “Ekstremni vremenski uvjeti u svijetu”. Branko Radoš ove će godine dati naglasak na Astronomiju, njezine principe i sazvježđa našeg neba, a u drugom će predavanju objasniti teleskope i astronomske objekte. Ivan Guštin će održati Lego Mindstorms radionicu, zajedno sa svojim 9-godišnjim sinom koji mu je u ovoj temi neizostavan pomagač, a održati će i dva predavanja iz svijeta informatike, s temama “Virtualizacija” i “Libreoffice”. Goran Baša će napraviti radionicu računalnog 3D modeliranja kroz koju će polaznicima omogućiti da samostalno zakoraknu u svijet 3D grafike.

Kako je to bilo prošle godine, pogledajte ovdje.

Predavanja, tečajevi i radionice odvijati će se u prostorijama Radiokluba „Pazin“, M.B. Rašana 2/4, a termin i opis svakog predavanja te par crtica o predavaču možete pogledati na http://edu.rkp.hr. Ukoliko vam trebaju informacije, slobodno se obratite na email [email protected] ili na broj mobitela 098-601-885. Dobrodošli!

2 komentara na “Nove teme iz područja tehničke kulture u projektu RKPedu”

  1. Dezulovic napisao:

    Dečki, svaka čast! Odličan naziv radionice, u skladu s euro fondovima :-). Koncept super, teme odlične, predavači motivirani. Želim vam puno polaznika te nastavak vaše motivacije da to radite i dalje. Bravo!

  2. hrle napisao:

    Ovaj europski projekt financira dobra volja, želja i ljubav prema hobijima. Nadam se da će to ljudi prepoznati i da će u ovim temama pronaći ili otkriti nešto zanimljivo za sebe – barem kao lani.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.