Novi ciklus edukacija iz područja tehničke kulture u projektu RKPedu

Nakon dvije uspješne godine i provedenih ukupno dvadesetak tečajeva, radionica i predavanja, RKPedu projekt nastavlja s edukacijom u području tehničke kulture i donosi nove zanimljive teme za nadolazeću zimu i proljeće. Radioklub Pazin u suradnji s udrugom IstraMet i predavačima Ivanom Guštinom, Brankom Radošem, Petrom Koracom i Goranom Jedrejčićem održati će niz edukacija koje su otvorene za sve uzraste i besplatne.

Projekt RKPedu i ove godine otvara Hrvoje Horvat iz Radiokluba Pazin tečajem za radiooperatora koji će započeti u srijedu, 21. studenog, te Goran Jedrejčić predavanjem “Sinkronizacija Apple proizvoda” u srijedu, 5. prosinca.

Domaćini su, osim spomenutog tečaja za radiooperatora, pripremili i tečaj amaterske radiogoniometrije, popularnog spoja tehnike i sporta nalik orijentacijskom trčanju, kojega će voditi Marko Češić (9A6NCM), a čiju su jednostavniju inačicu predstavili i učenicima Osnovne škole Vladimir Nazor iz Pazina, te u suradnji s profesorom tehničkog odgoja dogovorili daljnju suradnju.

Udruga IstraMet održati će dva predavanja s temama “Suša” i “Uragani”. Branko Radoš pričati će solarnoj energji i njezinoj svakodnevnoj upotrebi u kućanstvu, te o do sada malo istraženom području vrlo niskih frekvencija. Ivan Guštin pripremio je predavanje o najpoznatijem operativnom sustavu otvorenog koda, u kojemu će objasniti kako i zašto prijeći na Linux, a Petar Koraca objasniti će kako se osigurava visoka dostupnost, redundancija i virtualizacija u informatičkim sustavima.

RKPedu projekt održava se već dvije godine za redom. Kako je bilo prve godine pogledajte ovdje, a prošle godine pogledajte ovdje.

Predavanja, tečajevi i radionice odvijati će se u prostorijama Radiokluba „Pazin“, M.B. Rašana 2/4, a termine i opis svakog predavanja i tečaja te par crtica o predavačima možete pogledati na http://edu.rkp.hr. Ukoliko vam trebaju dodatne informacije, slobodno se obratite na email [email protected] ili na broj mobitela 098-601-885. Dobrodošli!

rkp.hr / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.