Novi gradonačelnik zasjeo u fotelju

Grad Pazin od jučer i de facto ima novog gradonačelnika: izborni pobjednik Renato Krulčić jučer je protokolarno preuzeo dužnost od svog istostranačkog ideesovskog prethodnika Nevena Rimanića. I prema zakonskim odredbama i prema uzajamnom dogovoru kako da sve prođe što lakše i bezbrižnije, Krulčić je jučer od Rimanića službeno preuzeo ured gradonačelnika i odgovornost za upravljanje gradskom upravom.
Na jutarnjem sastanku novog i starog gradonačelnika s pročelnicima gradskih odjela Krulčiću su uručeni i uobičajeni izvještaji o radu tijela gradske uprave i Gradskog poglavarstva, kao i financijska izvješća. Kasnije tijekom dana Krulčić se susreo i upoznao sa svim djelatnicima u gradskoj upravi, odnosno u »općini«, kako Pazinci i dalje prema tradiciji nazivaju žutu zgradu u Ulici sv. Ćirila i Metoda.
– Želim odmah od početka uspostaviti dobru suradnju i komunikaciju sa svim djelatnicima, a preko njih i sa svim građanima Pazina, kazao je Krulčić, koji je s pročelnicima prvog dana dogovorio dnevni i tjedni ritam rada. Svaki radni dan počinjat će brifingom gradonačelnika i pročelnika, a kako više nema poglavarstva, barem jednom tjedno gradonačelnik će održavati sastanke sa svojim zamjenicima i zajedno s njima odlučivati o zahtjevima i poslovima koji nisu izrijekom uvršteni u gradski proračun i godišnje planove.
Zanimalo nas je kakvo je stanje na gradskom računu Krulčić zatekao u trenutku preuzimanja dužnosti, no on kaže da taj podatak još nije dobio. Zato će trenutačno stanje gradskih financija biti prva zadaća pročelnika odjela za financije i proračun Edija Ćusa već za sljedeći dan, a Krulčić je od njega zatražio da mu svakog radnog dana ujutro predoči i aktualno stanje gradskoga računa, i popis svih plaćanja planiranih za taj dan.
Da se ne bi kompliciralo s obračunavanjem plaća, Krulčić će formalno do kraja mjeseca još biti na radnome mjestu pročelnika u Općini Gračišće, gdje će u ovih nekoliko dana svakodnevno odlaziti nakon što dovrši dnevne poslove u Pazinu, a od 1. lipnja teći će mu radni odnos kao gradonačelniku. Bivši gradonačelnik Neven Rimanić ima zakonsko pravo još neko vrijeme primati plaću i potrošiti neiskorišteni godišnji odmor, no bit će na raspolaganju za pomoć i savjete novom gradonačelniku dok se ne uhoda u posao. »Ali neću imati nikakve obaveze!«, naglašava Rimanić, s vidnim olakšanjem.
Poslova kojima se novi gradonačelnik kani baviti u prvim tjednima svoga mandata ima dosta: osim što treba još detaljnije upoznati sve djelatnike i preispitati financijsko stanje Grada te pričekati konstituirajuću sjednicu Gradskog vijeća na kojoj će se vjerojatno pokrenuti i rebalans proračuna, treba se nastaviti baviti »tekućim« odnosno ranije započetim gradskim projektima. U završnim su fazama izrada i usvajanje, odnosno odobravanje projektne dokumentacije za izgradnju sportske dvorane, rekonstrukciju Trga slobode, adaptaciju zgrade budućeg sjedišta Županijske skupštine te uređenja Parka narodnog ustanka, građevinski radovi na Kući za pisce su pri kraju pa se treba pozabaviti njenim opremanjem. S obzirom na doba godine, treba naručiti i redovitu zaštitu gradskih stabala od štetnika, pogotovo zadnjih godina izrazito ugroženih stabala divljih kestenova.

Davor Šišović
Glasistre.hr

16 komentara na “Novi gradonačelnik zasjeo u fotelju”

 1. margueriteduras napisao:

  Nek mu je udobna pazinska fotelja….”Zanimalo nas je kakvo je stanje na gradskom računu Krulčić zatekao u trenutku preuzimanja dužnosti, no on kaže da taj podatak još nije dobio” – ke super…”S obzirom na doba godine, treba naručiti i redovitu zaštitu gradskih stabala od štetnika, pogotovo zadnjih godina izrazito ugroženih stabala divljih kestenova” – super. Smrt štetnicima, sloboda narodu!

  1. zloguki_prorok napisao:

   Nova vijest! Novi gradonačelnik zaspao u fotelji!

   1. zamisli napisao:

    Ajde pustite čovjeka na miru. Nisam glasao za njega, ali prihvaćam da je tako glasao Pazin. I ča sad? Pustite ga neka dela. Običaj je da mu se da 100 dana fore, iako bin mu ja da i 200, jer su nastupila nova pravila igre. Imajte malo respekta ako niš drugo prema odgovornosti funkcije. I onda ćete se ponovno pitat za četiri leta “joj, za kega da glasan, kad se nijedan štabel ni javi?”

    1. zloguki_prorok napisao:

     ma, moramo se malo šalit…
     Ti očito ne znaš kako su udobne stolice u pojedinim kabinetima Družbe sv. Ćirila i Metoda 10. Kakova Ikea…
     Uostalom, nije važno što spava, važno je da On sanja. A On, za razliku od vas, ne sanja malu žanu iz ljekarne ili gol u finalu mundijalu, On sanja viziju… (Još samo pitanje za milijun kuna i tu ću završit, obećajem). Kakvu viziju sanja naš Gradonačelnik?

 2. komuna napisao:

  Nikad nisu margarite durale kako to proliće.
  Mirakul, je ih sve posvud, samo je Pazinskega Sindaka još svugderi već. Da ne kompliciramo i ne talasamo Strukturi bitisanje, čovik se klonira. Sve dela a Pazin mu je popodnevna briga, ka i kostanji. Eko jopet san se domislija question; zač su kostanji z livega kraja crveni a po desnen kraju bili? Zato moj jer kad su ih sadili Talijani; sa lišćen su činili Talijansku zastavu. Moj i tvoj Sindako to ni zna, a znaš zač, moj Duras, ki na kostanji ne reste grojze! Samo da sad kada san ga školova ne posiče kostanje. Forši najde niki patent pa da lišće drugega lita dojde na bile i črvene kocke!?
  Pijanolog će pri oli potle dobiti raport o škuji ki je u tresoru Žute kuće. Moj Šiška zač kuću zoveš Žuta? Svuderi na svitu se za Manikomjo reče žuta kuća, si i ti to pensa oli forši ne? Uj, ne da san ti otkrija “kod” – sorry nisan ja da Vinci. Ja san sritan moj Duras da me zasad nisu još streljali kako su to činili Prusi kada su lipo umarširali u Pariške žute hiže potli propasti komune. Sada čekan moj Duras da ki napiše libar oli leteru zač su Pazinjani na po mone i kako je to Struktura uspija petat Pijanologa za Sindaka. Za Pariz je to činija Marx: glavom i bradom, a za Pazin bi moga exsindako. Sad nič ne dela, za razliku od pasanih osan lit, pa bi moga se hitit u Političke sciencie. Buzetska Akropolska i Stoička škola u noćnoj smjeni, zasiguro je dala prvi plod. Ko je tako lipo špjega da smo sritni kako je toliko tega načinjeno u Pazinu dok je on bija Sindako forši nan šoto voče špjega ča nas čeka.
  Duras živ mi bija i ja volin Margarite

 3. margueriteduras napisao:

  Duras, živa mi bila, ja sam još čila ne baš tako mlada, ali nisam ni za bacit, moj dragi Komuna, sve si lijepo objasnio, nego mi nije jasno zašto misliš da bi bivši gradonačelnik trebao biti Marx? Otkud ti to i zašto sad njega napadaš, pa čovjek se ponudio da će biti od pomoći?

 4. komuna napisao:

  Margerita, da ti Majstor pojasni!
  nisan napa bivšega Sindaka, in kontra; ja san mu od srca zahvalan ki se finalmente maknuja. Sada hita ladovinu nideri drugdi i to je jako lipo. Sada bi nan moga malo lipje špjegat kako ga je Struktura tamo peta, i ko je za osan lit skapija ča je Sindaku delo!!
  Vidi štorju o ovci u minsken poju; hitilo ne hitilo ovca nikad ne zna ča jušto tamo dela!
  Ni ex sindako Marx, ma ne, ne samo zato ča na akropoli Buzetskoj u Noćnoj Politehnici niki nikega ne vadi političku ekonomiju, nijanci ne samo zato ča se to ne študija ni na fakultetu za Puransku industriju, nego zato ča se za analizu predpostavja analitičan duh. Donke, školovanost, sloboda, srića, kućni odgoj i najviše splošna kultura. Sada kada se ne mora rivat Strukturi u šupak forši si more priuštit reći istinu. Analizirat ča mu je na srcu i malen mozgu.
  Pomoć, da bi pomoga, ma kako; to je kako da slipa kuja peje slipega čovika. Ni da ni dobre voje, ma to san ti moj Majstore tija špjegat: cesta na Golgotu je bila otprta i ko je prista padat daž. Anci i ko su pasali doma z pogreba i judi i svi sveci! Bulgakov je vidija Margeritu kako leti…

 5. yes napisao:

  Yes IDS!!!!
  Nino majstore,
  Plinio fumadore
  Neka pati koga smeta IDS je prvak svijeta

  1. zamisli napisao:

   Ča se pjeniš?

   1. yes napisao:

    Jer imam razloga, a i ti bi da je ishod bio drugačiji. Zar ne?

 6. I napisao:

  Ne brini zamisli nitko te neće tjarati da postanes Zamislich a niti tvog pjevca da postane Cuccurinich. I zato neka slobodno dopre Barkun i nastavi kukurikati.

  1. komuna napisao:

   Nijanci kokoši se neće u juhu, ma svejeno gre! Samo; kakov je gušt jist juhu ko kokoši znaš ime???

 7. I napisao:

  Još veći!!!

  1. komuna napisao:

   Ka ča san i pensa; javi se u žutu kuću imaju mista za tebe. Bi reć da te jedva čekaju, anci da su tamo samo radi takovih! Naturalmente onu u Puli. Ko ti reču da si pasa kunfin javi se u našu žutu kuću u Pazinu: Struktura takove ka ti triba za pobočnike!!!
   Živija ti meni ugodno, ma kadi bia da bia…………………….

   1. I napisao:

    Što si glup moj komunaro tebe ne može spasiti ni cijeli spektar kuća a kamo li žuta kuća pa buila ona u Puli ili Pazinu.

    1. komuna napisao:

     Hvala moj, sve si kapija, a za kolekciju žutih i inih kuća nisan zadužen ja- Struktura je! Ko mu želiš pomoć navai zajno, sad je vrime, sad išće štrace i mone….

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.