Novi model sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od školske godine 2016./2017. pristupit će novome modelu sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, odnosno uvođenju dohodovnoga cenzusa koji bi sustav ostvarivanja prava učinio pravednijim.

U svrhu izrade novoga modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, preko službene aplikacije, a na temelju Zaključka Vlade, usvojenom na sjednici 25. svibnja 2016. godine, prikupljat će se osobni identifikacijski brojevi (OIB) članova kućanstva redovitih učenika srednjih škola koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na prijevoz. Prikupljeni podaci obrađivat će se samo za navedenu svrhu, a sukladno članku 6. stavak 2. i 3. Zakona o zaštiti osobnih podataka (Narodne novine, broj 106/12). Pozivamo učenike koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na sufinancirani, odnosno financirani prijevoz da do 10. lipnja 2016. godine dostave tražene podatke prijavom uz pomoć AAI korisničkoga računa na adresihttps://app.mzos.hr/sufinanciranjePrijevoza/. U Sustav prijevoz učenika dopuštena je prijava onim korisnicima (učenicima) koji u AAI sustavu imaju pod atributom „Temeljna povezanost s ustanovom“ dodijeljenu vrijednost „UČENIK“. Upute za pristup aplikaciji nalaze se u Samome Sustavu i na adresihttps://app.mzos.hr/sufinanciranjePrijevoza/Content/upute/Upute_prijevoz.pdf

Obavještavamo učenike naše Škole da su  ispis završene, ispunjene elektroničke prijave, koju su potpisali roditelji/skrbnik te učenik/ca, dužni dostaviti u Školu.

Prikupljanje osobnih identifikacijskih brojeva za izradu novog modela prijevoza učenika srednjih škola

gssjd.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.