Novi potresi na Kvarneru, kod Jadranova 3,2 po Richteru

Seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Jadranova. Magnituda je iznosila 3.2 po Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvice.

Serija potresa koja je na Kvarneru započela u utorak ujutro nastavila se i danas, a posljednji je potres bio u 13 sati i 37 minuta.

Seizmografi Seizmološke službe Hrvatske zabilježili su umjeren potres s epicentrom kod Jadranova. Magnituda potresa iznosila je 3.2 po Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV stupnja MCS ljestvice.

Serija potresa započela je jučer u 11 sati i 35 minuta kada su seizmografi također kod Jadranova zabilježili umjeren potres magnitude 3.4 po Richteru, a u okolnim se mjestima osjetio intenzitetom IV-V stupnja MCS ljestvice. Od tada do danas područje Kvarnera treslo se nekoliko puta, a prema riječima seizmologa Snježana Prevolnika u toj seriji najjači potres dogodio se jučer u 22 sata i 42 minute te je bio magnitude 3,7 po Richteru i on spada u prilično jake potrese jer je njegov procijenjeni intenzitet u epicentralnom području bio oko 5, što je definicija prilično jakog potresa.

Iako je riječ o potresu jačine koji je osjetio veći broj ljudi Prevolnik napominje da se radi o intezitetu potresa koji ne dovodi do materijalnih šteta.

– Riječ je o prilično jakom potresu s epicentrom između otoka Krka i mjesta Jadranova, a tijekom noći uslijedilo je još nekoliko potresa magnitude veće od 2 po Richteru. Potres u 22 sata i 42 minute osjetio se na širem riječkom području. Najvjerojatnije i dalje od Senja, no bez obzira na jačinu potresa ne bi trebalo očekivati nikakve materijalne štete, zaključuje Prevolnik.

novilist.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.