Novi Sad: Istarskom pršutu Velika zlatna medalja

2Proteklog je vikenda u Novom Sadu održan 80. međunarodni sajam poljoprivrede, na kojem je Hrvatska bila zemlja-partner.

Pršutar Mladen Dujmović iz Kringe nagrađen je Velikom zlatnom medaljom za “Istarski pršut”, a posjetitelji su pršut mogli i degustirati.

Na sajmu je nastupilo više od 1.500 izlagača iz 60 zemalja, a po otvorenju sajma na hrvatskom štandu u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održan je prijem, na kojem je među ostalim, održana posebna prezentacija proizvoda iz Istarske županije koji su nagrađeni priznanjima za kvalitetu Novosadskog sajma, što je izazvalo velik interes novinara i uzvanika.

Dujmović je registrirao jednu od prvih pršutarni u Istri, a ubraja se u pršutare u Istarskoj županiji kojima je dodijeljena oznaka izvornosti za istarski pršut. Štand su posjetili ministri poljoprivrede Republike Hrvatske i Republike Srbije Tihomir Jakovina i Goran Knežević, veleposlanici nekoliko zemalja, Željko Kuprešak, hrvatski veleposlanik u Srbiji, predstavnici komora i generalni direktor Novosadskog sajma Dragan Lukač, ujedno i predsjednik Regionalne privredne komore Novi Sad s kojom HGK-ŽK Pula surađuje dugi niz godina. Štand je posjetila i gospodarska delegacija iz Basre (Irak).

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.