Novi slučajevi bjesnoće na pazinštini

Lisica i mišU protekla dva tjedna u pazinskoj Veterinarskoj ambulanti potvrđena su nova dva slučaja bjesnoće životinja, saznajemo od veterinara Alena Babića. Lešine mrtvih lisica pronađene su u općinama Gračišće i Cerovlje.

Na analizu čekaju i dvije lešine lisica s područja općine Tinjan i jedna iz Svetog Petra u Šumi za koje veterinari, prema vanjskim pokazateljima, procjenjuju da su uginule zbog bjesnoće.

Bjesnoća među lisicama očito ne jenjava pa iz pazinske Veterinarske stanice apeliraju na vlasnike kućnih ljubimaca da obavezno cijepe svoje životinje, što je i zakonska obaveza.

Zbog porasta broja zaraženih divljih životinja pazinski je gradonačelnik Renato Krulčić prošlog tjedna osnovao Povjerenstvo za suzbijanje i iskorjenjivanje bjesnoće kod životinja.

Anđelo Dagostin
Glasistre.hr

6 komentara na “Novi slučajevi bjesnoće na pazinštini”

 1. Fazzan napisao:

  Na ipressu su zabilježeni novi slučajevi bjesnoće novinara Glasa Istre, a prema vanjskim pokazateljima izgleda da će naje..ti.

 2. bjesnato napisao:

  Renato će iskorijenit bjesnoću! Ueeejjjj! sigurno je iskorijeni i svinjsku gripu samo se ne hvali.

 3. Lesicenisuzapelice napisao:

  Locirati, uhititi, transferirati, iskorjeniti!
  Ajuti ke jeleni,ča to je sve ča znaju?Da povjerenstvo.
  Brižno blago.Mislin na lesice naravno.
  Ča je s tin oralnim cjepivima koje je Mae Issakson spominjala u Galsu Istre a u skandinaviji su navodno riješila frku s bjesnoćom ?To je za lesice kudikamo prihvatljiviji način.Ovo je teški srednji vijek.Pokokaju na hajkama masu lesica a skoro nanke jena ne bude bijesna.

  1. madman napisao:

   nu, nu vidiš kako su se bjesne lesice pojavile u gračišću od kad je renato ša ća od tamo, dobro da je tu kod nas da in zvadi korijenje pa ih u pazinu više ne bude

 4. z napisao:

  inače glavni prenosnici bjesnoće su jazbaci a ne lesice, a kako oni zajdu z brlogi samo kroz noć njimi se nič nemore. triba svaki svoje blago pocepljivat rjesena stvar

 5. log napisao:

  super mi je naziv slike – bijesna lija i siroti miš :-D

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.