Novi Turčinovićev državni rekord

turcinovic_2011.jpgGracijano Turčinović (Sportsko društvo paraplegičara Pula) još je jednom dokazao da je najbolji hrvatski hand-biker i najbrži maratonac među paraplegičarima.

Na nedjeljnom, 12. St. Antonio maratonu u talijanskoj Padovi, Turčinović je maratonsku dionicu od od 42 195 metara odvozio za 1:17:04 i time popravio vlastiti apsolutni hrvatski rekord. Vozeći prosječnom brzinom od 32,85 km/h, on je u konkurenciji 75 hand-bikera zauzeo 23 mjesto zaostavši za pobjednikom, Talijanom Alessandrom Zanardijem za samo nešto više od tri minute.

Gracijano Turčinović je sa svojim trenerom Mladenom Pucarićem u pripremnoj fazi za Svjetsko prvenstvo koje će se u rujnu ove godine održati u Danskoj, a nakon nedjeljne potvrde sjajne forme kreću u novi ciklus priprema kako bi u Danskoj postigao što zapaženiji plasman.

O nastupu u Padovi Turčinović je izjavio: Same pripreme sa trenerom započeo sam početkom 2011. Treninzi su mi bili veoma naporni ali s obzirom da sam imao veliku želju da ponovno oborim državni rekord sada na sve to zaboravljam i osjećam se veoma SRETNO! Kako je staza ove godine bila drugačija sa trenerom smo putem SMS –a razradili taktiku same vožnje. S obzirom da je sudjelovalo veliki broj natjecatelja morao sam na samom startu pripaziti da zauzmem startnu poziciju u prvim redovima i nastojim da prvih 5 km održim poziciju u grupi sa kojom ću moći postizati brzine veće od 35 km kako bi u završnici same utrke imao dovoljno snage da mogu ići u bijeg mojoj grupi!“

I drugi član Sportskog društva paraplegičara Pula, Mladen Jurada iz Buzeta proteklog je vikenda postigao odlične rezultate na Državnom prvenstvu u streljaštvu za osobe s invaliditetom na streljani Vrapčanski potok u Zagrebu.

Jurada je nastupio u tri discipline i osvojio dvije zlatne i jednu srebrnu medalju. U disciplinama serijska zračna puška i standart zračna puška stojeći Jurada je bio najbolji sa pogođena 355 odnosno 566 krugova, dok je u disciplini standart zračna puška ležeći ispucao 593 kruga i zauzeo drugo mjesto.

Jurada je istaknuo: „Bio mi je to samo jedan dobar trening za natjecanje koje sljedi za dva tjedna u Španjolskoj gdje sudjelujem kao član hrvatske reprezentacije, gdje je potrebno postići još bolje rezultate jer će oni vjerojatno direktno utjecati na izbor reprezentativaca na paraolimpijskim igrama sljedeće godine u Londonu.“

Sportsko društvo paraplegičara Pula

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.