Novo radno vrijeme pošta u Istri od 8 do 14:30

HPPoštanski uredi u Pazinu, Rovinju, Labinu, Poreču i Umagu ove će godine raditi po stupnjevanom vremenu. Novo radno vrijeme pošta od 8 do 14:30, koje je bilo najavljeno samo za siječanj, vrijedit će do 1. ožujka, kada će se prijeći na novo – od 8 do 19:30, dok će u turističkoj sezoni raditi od 7 do 20 sati. Čitavu godinu će po cjelodnevno raditi samo poštanski ured u Puli.
Izvršni direktor središta Danijel Ferić kaže da su Hrvatske pošte morale poduzeti ovaj korak radi racionalizacije poslovanja. U zimskim mjesecima im je, naime, promet znatno manji nego ljetni, a posebno se malo posla obavlja u popodnevnim satima.
– Najviše prometa obavljamo u jutro jer sve pošiljke putuju zaključno s 14:30 sati pa se kasnije predana pošta ionako otprema drugog dana. Uveli smo i brojne novosti kako naši korisnici ne bi osjetili prelazak na novo radno vrijeme. Tako oni koji dobivaju knjige, časopise ili neku drugu robu, neće više morati dolaziti s ostavljenom dopremnicom u poštu, već im ih na njegov zahtjev možemo ostavljati u sandučiću, kaže Ferić.
Naš sugovornik kaže da zbog novog radnog vremena neće biti otkazivanja ugovora u radu za sadašnje djelatnike. U Hrvatskim poštama su planirali ovakvo radno vrijeme pa nisu zapošljavali novu radnu snagu. Stoga su prošle godine imali i nedostatak radnika, koje će sada kvalitetnije preraspodijeliti.
Ferić kaže da su državne pošte preživjele prvi udar privatnih operatera, koju su ponudili niže cijene i preoteli velik broj korisnika, među kojima su i jedinice lokalne samouprava. Ipak, mnogi su kasnije shvatili da je za dostavu pošiljki važno i iskustvo i rasprostranjenost ureda pa je pošta vratila mnoge bivše klijente.
– Mi smo javni operater i obavezni smo ponuditi istu cijenu za istu uslugu na području cijele zemlje. Istovremeno, mi i dalje držimo urede u malim mjestima koji ekonomski ne opravdavaju svoje poslovanje, ali naprosto moraju postojati jer su dio društvenog standarda. Hrvatska pošte na ganjaju profit, ali moraju pozitivno poslovati, stoga smo umjesto ukidanja manjih ureda uveli racionalizaciju većih i svi će poslovati, samo s različitim radnim vremenom, zaključio je Ferić.

Glasistre.hr

4 komentara na “Novo radno vrijeme pošta u Istri od 8 do 14:30”

 1. Anonimno napisao:

  Super. Mogli su stavit i samo jedan radni dan u šetimani… :-(((

 2. aravnic napisao:

  ma mogli su stavit jedan dan ujutro a drugi popodne…

 3. lik iz bajke napisao:

  bas super, taman da ljudi koji delaju vise nikad nemoru na postu. jos neka to naprave s bankon i ekola – moru se poc obesit.
  bar do 6 ili tako nesto da delaju takve sluzbe i firme, neka pocnu kasnije!! u 10!! u cemu je problem?
  neka dobijes obavjest o paketu u ponedjeljak na kojem pise podignuti do petka. ako delas, do subote ne mores na postu. a treba osobno doc.
  osoba a?
  – uzet cu ferije
  osoba b?
  – uzet cu bolovanje
  osoba c?
  – dat cu otkaz i zaposlit se u HP-u

 4. Anonimno napisao:

  e bravo lik iz bajke ta ti je dobra ne svi ćeju zet bolovanje jer po jedan dan ferija je bez veze.. malo ki i to more dobit

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.