Novo znanje za buduće zvanje

Davor Dajčić, Roberta Krivičić, Jasenka Kapuralin i Darko TumpićOdlukom Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta kao posredničkog tijela, odobreno je financiranje projekta pod nazivom “Novo znanje za buduće zvanje” kojime će Pučko otvoreno učilište Pazin u suradnji s partnerima na projektu; LAG-om “Središnja Istra”, Agencijom za ruralni razvoj Istre (AZRRI) i poduzećem Iskop d.o.o., raditi na razvoju triju novih obrazovnih programa usmjerenih na unaprijeđenje kapaciteta u razvoju turističke ponude središnje Istre. Radi se o obrazovnim programima: specijalista tradicionalne istarske kuhinje, batlera i stručnjaka za održavanje bazena i vrtova.

Projekt su, na konferenciji za medije, 8. prosinca, predstavili ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta, Darko Tumpić, Roberta Krivičič ispred LAG-a Središnja Istra, Jasenka Kapuralin ispred Agencije za ruralni razvoj Istre i Davor Dajčić iz tvrtke Iskop d.o.o.

Projekt je usmjeren na povećanje zapošljivosti odraslih nezaposlenih osoba, te na jačanje kvalitete i relevantnosti obrazovnih programa uvođenjem novih programa koji su prilagođeni potrebama tržišta rada, u našem slučaju sektora ruralnog turizma, a biti će razvijeni sukladno metodologiji i procedurama uspostavljenim kroz Hrvatski kvalifikacijski okvir. Projekt će doprinijeti jačanju obrazovnih kapaciteta Pučkog otvorenog učilišta budući da se projektom predviđa i stručno usavršavanje nastavnog osoblja sa posebnim naglaskom na andragoške vještine, za primjenu suvremenih metoda rada i novih tehnologija.

Vrijednost projekta, prijavljenog na natječaj “Jačanje kapaciteta ustanova za obrazovanje odraslih-faza II” iz Europskog socijalnog fonda, jest 1.318.361, 22 kn. Projekt je započeo 1. prosinca, a njegova će provedba trajati do 1. prosinca 2016. godine.

POU Pazin

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.