Novogodišnji nastupi hrvatskih glazbenika

GibonniJeste li isplanirali kamo ćete na doček Nove godine? Tražite najbolji koncert uz koji ćete zaurlati kada sat otkuca ponoć? Pitate se gdje za Silvestrovo nastupaju Oliver, Thompson, TBF i Hladno pivo? Ako su odgovori potvrdni, pročitajte dalje.

Nina Badrić i Oliver nastupaju na Stradunu

Novogodišnja fešta jedan je od slasnijih kruhova showbiznisa na koji glazbenici svake godine mogu računati – dok je Nove godine kao takve, bit će i posla, jer netko treba ozvučiti kobase i jeftina vina (ako se radi o nastupima na gradskim trgovima) ili pak biti cjelovečernji soundtrack za kanapee i šampanjac (ako se radi o luksuznijim, hotelskim tulumima).

Ideala prilika za masnu zaradu, dakle, za neke glazbenike čak i veću nego što bi imali prilike zgrnuti kroz cijelu godinu, ali ono još važnije, prilika za sve ljubitelje pojedinih glazbenika da se zabave uz svoje omiljene pjesme u najboljem mogućem, slavljeničkom ambijentu.

Ljubitelji tzv. urbanog zvuka tako će imati priliku Novu godinu dočekati uz Hladno pivo, koje nastupa u Puli, ili pak The Beat Fleet, s kojim ćete se moći zabaviti ako potegnete sve do Mostara. TBF tako nastupa u inozemstvu, baš kao i neke druge zvijezde nekog drugog i drugačijeg glazbenog i ideološkog izraza, kao što su Thompson i Severina – Thompson će zarađivati devize u Australiji (Melbourne), a Severina nešto bliže, u susjednoj Crnoj Gori (Budva).

S druge strane, Hvar priprema čak dvije velike veselice, pokušavajući oživjeti zamrli zimski otočki život te vrativši duh sezone nastupom Cubisma u hotelu Adriana ili svirkom neizbježnog Gege & Picigin Benda na glavnom Gradskom trgu.

Kad smo već kod otoka, na Bolu na Braču Marko Tolja održat će čak tri nastupa, onaj novogodišnji 31. prosinca, ali i večer ranije i večer kasnije, 30. prosinca i 1. siječnja. Pa ako vas mamurluk ne obeshrabri…

Većina Aquariusovih izvođača uputila se dočekati Novu godinu na more, pa će tako Stampedo nastupati s Gustafima na Gradskom trgu u Umagu, a Šajeta u Puli, ispred Zlatnih vrata. Tedi Spalato tu večer ne namjerava nastupati nigdje, ali zato duh morskog šlagera donosi Oliver, koji je zajedno s Ninom Badrić rezerviran za Dubrovnik, tj. nastup na Stradunu.

Dubrovnik i dalje, naravno, ostaje najbolja gaža, pa su i mnogi drugi bookirali svoje svirke upravo u Dubrovniku – Luka Nižetić nastupit će na Babinom kuku, a u dubrovačkim hotelima zapjevat će Jacques Houdek, Vanna i Ivana Kindl.

Jinxi će zasvirati na riječkom Korzu, dok će se s mora Neno Belan nakratko preseliti u Veliku Goricu. S druge strane, Colonia odlazi na more, zabavljati Splićane. U Šibeniku su organizatori u retro modu, pa će tako građanima zasvirati Milo Hrnić, dok će u Zadru te večeri biti nekoliko zvijezda, od Jelene Rozge koja će pjevati u Gothamu do Femminema na trgu.

Makarska će u Novu godinu ovog puta ući uz zvukove Slavonije, obzirom da je glavna zvijezda velikog dočeka Miroslav Škoro.

U glavnom gradu Hrvatske ponovno okupljeni Novi fosili bit će glavne zvijezde dočeka na Trgu bana Jelačića, a vi ne zaboravite da tko god i gdje god nastupao, budete pažljivi s alkoholom i petardama, kako biste uopće čuli što svira iz zvučnika i drugi se dan sjećali kako ste se i da ste se zabavili.

U članku nenavedeno a mi dodajemo da Gibonni nastupa u Poreču za Novu Godinu.

Tportal.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.