Obavljen inspekcijski nadzor u tvrtci Ecooperativa

EcooperativaInspekcija zaštite okoliša je na temelju anonimne prijave građana, o tekućini čudnog i neugodnog mirisa prolivenoj na jednom dijelu Pazinke uz natpis Ecooperativa, dana 07.11. 2007. godine obavila inspekcijski nadzor.

Inspekcijskim je nadzorom utvrđeno da su u prednjoj hali skladišta odmah iza ulaznih vrata djelatnici skladišta prolili oko 0,2 l sredstva za gašenje požara Petroseal koje je kao otpad preuzet od MORH-a, Glavni stožer OS RH HRZ Pzo, VP 3276 Zagreb, Lučko – Ježdovec. Sredstvo Petroseal je bološki lako razgradivo i netoksično za vodene organizme. Izrađeno je na bazi prirodnih proteinskih sredstava za pjenjenje i ne sadrži nikakve opasne sintetičke deterdžente. Proliveno sredstvo sakupili su pomoću tekstilnih vlakana. Podignut je poklopac šahta i rešetka ispred ulaza u skladište. Tijekom nadzora u navedenim otvorima nisu primijećeni tragovi odbacivanja otpadnih tekućina dok se iz otvora nije širio neugodan miris. Slijedom navedenog zaključeno je da nije došlo do ugrožavanja okoliša i zdravlja ljudi.

Valja napomenuti da Inspekcija zaštite okoliša redovito nadzire navedenu tvrtku pa je tako obavila nadzor u skladištu tvrtke i dana 23. i 25.10. 2007 te je izdano Rješenje od 23. listopada 2007. kojim je naređena mjera uspostave očevidnika na ONTO obrascima. Inspekcija će i dalje nadzirati tvrtku i postupati u skladu sa Zakonom.

Gradpula.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.