Obilazak gradilišta – dogradnja i rekonstrukcija Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin

U četvrtak 1. kolovoza, gradonačelnik Grada Pazina sa suradnicima, izvođačem radova, nadzorom i ravnateljicom dječjeg vrtića „Olga Ban“ obišao je radove na dogradnji i rekonstrukciji „gornjeg“ dječjeg vrtića u Pazinu. Projekt dogradnje i rekonstrukcije vrtića u Prolazu Otokara Keršovanija vrijedan je 7,2 milijuna a započet je službenim potpisivanjem ugovora, te uvođenjem u posao izvođača radova tvrtke Vladimir Gortan iz Pazin 19. srpnja 2019. godine.

Gradonačelnik Krulčić istaknuo je kako je zadovoljan napretkom radova te dodao da projekt potvrđuje odgovornost i sustavno zalaganje Grada Pazina u osiguravanje kvalitetne i suvremene infrastrukture za odgoj i obrazovanje najmlađih.

Projektom rekonstrukcije postojeće zgrade vrtića postiže se proširenje prostora za ukupno 770 četvornih metara bruto, rješava se problem nedostatka prostora za dnevni odmor djece te se veličina soba za dnevni boravak djece usklađuje se s propisanom Državnim pedagoškim standardom.

Građevinskim radovima sanirat će se i krovište, zidovi, fasada, vanjska stolarija, instalacije te spremnik lož ulja, te će se u cijelosti obnoviti oprema i unutarnji izgled tog dijela zgrade. Na adekvatniji način će se urediti prilaz ustanovi, formirat će se novi ulaz s istočne strane te osigurati dostupnost osobama s invaliditetom, kojima će se adekvatno prilagoditi i sanitarije. Uz to, povećat će se kapaciteti vrtića za jednu dodatnu prostoriju.

Prema zadnjim podacima Državnog Zavoda za statistiku Grad Pazin na 4. je mjestu među istarskim gradovima prema broju novorođenih u odnosu na umrle ali bilježi i 38 novosklopljenih brakova.

Važno je napomenuti da u kontekstu poticanja pozitivnih demografskih trendova Grad Pazin pruža podršku obiteljima kroz razne aktivnosti kao na primjer jednokratne naknade za novorođeno dijete, naknade za troškove boravka djeteta u vrtiću te poticanje privatnih inicijativa u predškolskom odgoju.

U budućnosti želimo nastaviti s navedenim aktivnostima, a cilj nam je predškolski odgoj dodatno uskladiti s EU strateškim okvirom takozvanim Barcelonskim ciljevima odnosno osigurati dostupnu skrb za preko 90% vrtićke djece i preko 30% jasličke djece jer su rani predškolski odgoj i obrazovanje ključni za kvalitetan početak života u zajednici, istaknuo je Krulčić

Privremeno preseljenje predškolaca

S početkom nove pedagoške godine 2019./2020. odnosno 2. rujna 2019. godine četiri vrtićke odgojne skupine preselit će se privremeno u Društveni centar „Veli Jože“, a tvrtka Učka konzalting iz Pazina je izradila Izvještaj o vizualnom pregledu građevine u kojem je utvrđeno da „trenutno stanje građevine zadovoljava zahtjevima sigurnog boravka u objektu“.

Za privremene potrebe Dječjeg vrtića na raspolaganju je cca 250m2 neto prostora a s potrebnim radovima za prilagodbu prostora smještaju djece krenulo se već 1. srpnja 2019. godine. Napravljena je zaštita na prozorima, i ulaznim vratima te je izvršena selidba dijela opreme.

Roditeljski sastanci navedenih odgojnih skupina održat će se krajem kolovoza u samom Društvenom centru „Veli Jože“, a roditelji ako imaju dodatnih pitanja moći će se obratiti upravi Vrtića i ranije. Smještaj djece u Društvenom centru planira se od 1. rujna 2019. do 1. srpnja 2020. kada će Vrtić donijeti odluku o organiziranju ljetnog rada, na temelju provedene ankete o interesu roditelja.

pazin.hr

1 komentar na “Obilazak gradilišta – dogradnja i rekonstrukcija Dječjeg vrtića “Olga Ban” Pazin”

  1. Anonimno napisao:

    Nadam se da nadzor ne popušta izvođačima, kao što popušta posjetiteljima (da na gradilište dođu bez adekvatne obuće)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.