Obilježavanje 20. Međunarodnog dana obitelji u Domu za odrasle osobe Motovun

2U četvrtak, 15 svibnja 2014. godine, u Domu za odrasle osobe Motovun obilježen je Međunarodni dan obitelji. Toga dana pozvane su obitelji i skrbnici/ice da proslave svoje zajedništvo, vezanost i ljubav koju osjećaju jedni prema drugima, u zajedničkim aktivnostima i ugodnom druženju jednih s drugima.

Program je održan na trgu Sv. Pankracija, a započeo je u 17.00 sati uz prigodne pozdravne riječi ravnatelja Borisa Demarka i socijalne radnice Maje Juričić. Korisnike doma, članove njihovih obitelji i druge goste i uzvanike pozdravila je i zamjenica načelnika Općine Motovun, gđa Valentina Štefanić Lakošeljac. Uz članove obitelji događaju su prisustvovali predstavnici centara za socijalnu skrb, ustanova socijalne skrbi, lokalni gospodarstvenici i predstavnici udruga. U uvodnom dijelu, o ulozi obitelji i socijalnim vezama govorila je Maja Juričić. U holu Doma priređena je izložba fotografija sa prethodnih proslava Dana obitelji održanih u Domu, a okupljenim gostima i uzvanicima predstavljen je prvi broj domskog glasila pod nazivom Veli Dom. Zanimljivo je napomenuti da su svi tekstovi i fotografije prvog broja domskih novina, štampanih na dvanaest stranica, rezultat kreativnog rada korisnika doma u okviru novinarske radionice. Novine prate zbivanja u Domu, ali donose i autorske radove, beletristiku i prozu, recenzije dramskih predstava i brojne druge zanimljivosti. Novine se može pronaći i na web stranicama Doma Motovun (dom-motovun.hr)

Nakon uvodnih riječi uslijedio je vrlo zanimljiv kulturno-zabavni program kojeg su u sklopu radno-okupacijskih aktivnosti pripremili korisnici/ice Doma, a koji je razveselio nazočne. Gosti su imali prilike uživati u nastupu literarne i plesne skupine, ali i u nastupu domskog benda, a svojom su briljantnom izvedbom korisnici/ice, uvježbani strpljenjem radne terapeutkinje i fizioterapeutkinje, kao i uvijek oduševili publiku, tj. njihove obitelji i skrbnike/ice. Od literata nastupili su Mirjana Biro Datković, Vitomir Vukovića, Vesna Matošić i Gordana Đurđević, a sviračko umijeće na harmonici je prikazao Danijel Solar.

Uz korisnike i radnike Doma, u programu su sudjelovali i učenici Osnovne škole Vladimira Nazora – Područne škole Motovun. Učenici 3. razreda Motovun izveli su plesnu točku na temu hrvatska rapsodija i igrokaz Vitamini i minerali, te sve prisutne zabavili pjesmama i plesom. Program je zaključen muzičkim nastupom Giulia Codiglie uz čije se note i pjesmu polako približila noć.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.