Obilježavanje Dana policije 29. rujna

Povodom Dana policije i njezina zaštitnika Sv. Mihovila, gradonačelnik Renato Krulčić primio je Načelnika policijske postaje Pazin Valtera Opašića, pomoćnicu načelnika za poslove policije i promet Elizu Štoković te pomoćnika načelnika za poslove kriminalističke policije Dalibora Krajina.

Gradonačelnik Krulčić čestitao je prisutnima Dan policije i zahvalio se na dobroj suradnji između Grada i Policijske postaje Pazin te je istaknuo da je Pazin zajedno s okolnim općinama zajednica s niskom stopom kriminaliteta u kojoj je sigurno živjeti.

Valter Opašić, ističe dobru suradnju sa Gradom u svim područjima te kako je ipak najvažniji subjektivni osjećaj građana i doživljaj grada kao sigurnog mjesta za život.

U cilju podizanja razine sigurnosti cestovnog prometa i poradi povećanja sigurnosti najugroženijih sudionika u prometu (pješaka) te preventivnog djelovanja na sprječavanje događanja prometnih nesreća sa najtežim posljedicama, Načelnik policijske postaje istaknuo je kako su postavljeni uređaji i oprema za smirivanje prometa, na pojedinim mjestima te se postavilo i treptajuće svijetlo za naglašavanje znaka „obilježen pješački prijelaz“ kako bi se na taj način dodatno upozorilo vozače na povećan oprez i smanjenje brzine kretanja.

Uz gradonačelnika prijemu su prisustvovali Zoran Sloković, Predstojnik Ureda Grada Pazina, Elvis Kliman, Pročelnik UO za komunalni sustav, prostorno uređenje i gradnju, Mladen Pilat, komunalni redar u Gradu Pazinu i Alen Rosić, načelnik Općine Karojba.

pazin.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.