Obilježavanje Međunarodnog dana obitelji u Domu Motovun

Veselo i raspjevano bilo je u nedjelju, 14. svibnja u Domu za odrasle osobe Motovun u Brkaču. Lijep i sunčan dan, zajedno sa vedrim i nasmijanim licima stanara i radnika u Domu, dočekali su brojne goste. Toga dana se u Domu obilježavao Međunarodni dan obitelji pa su u toj prigodi pozvani članovi obitelji naših korisnika, ali i socijalni radnici centara sa kojima surađujemo, naši dragi volonteri i prijatelji iz udruga i ustanova sa kojima surađujemo.

Međunarodni dan obitelji proglasili su Ujedinjeni narodi 1989. godine, a u svijetu je prvi put obilježen 15.05.1994. godine pod sloganom “Da obiteljski dan ne čine stvari nego srdačni odnosi roditelja i djece” kao odraz značaja što ga međunarodna zajednica pridaje obitelji kao temeljnoj jedinici društva.
U ugodnom ambijentu Doma Motovun domaćini su gostima ponudili brojne sportske i rekreativne sadržaje. Igralo se pikado, kartalo, a vrijedne kuharice spremile su mnoštvo slastica i drugih delicija. Zabavi se pridružila i patuljasta kozica Nera, maskota Doma, a svih je jednosatnim nastupom zabavio Domski Band.

I ove godine prisjetili smo se kako je obitelj temelj današnjeg društva i koliko je obitelj važna, koliko su nam važni naši roditelji, braća, sestre, djeca, bake, djedovi…

Ravnatelj
Boris Demark, prof.

 

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.