Obilježavanje Svjetskog dana seoskih žena u Pazinu

pazinIdeja o obilježavanju Svjetskog dana seoskih žena pokrenuta je 1995. godine tijekom 4. UN-ove Konferencije o ženama u Pekingu te se obilježava svake godine, 15. listopada. Iako seoske žene širom svijeta imaju važnu ulogu u razvoju seoskih područja, poljoprivrednoj proizvodnji te gospodarskom opstanku svojih obitelji, njihova je uloga još uvijek marginalizirana.

Radi ukazivanja na značajnu ulogu ruralnih žena u razvoju lokalnog gospodarstva i poticanju (samo)zapošljavanja Grad Pazin i LAG „Središnja Istra“ organiziraju u Pazinu obilježavanje Svjetskog dana seoskih žena u sklopu kojega će (su)vlasnice agroturizama, obrta i OPG-ova s područja središnje Istre na desetak štandova postavljenih na glavnom gradskom trgu prezentirati svoje proizvode.

Obilježavanje Svjetskog dana seoskih žena održat će se u četvrtak 16. listopada na Trgu slobode (u slučaju kiše Spomen dom) u Pazinu, u vremenu od 10.00 do 12.00 sati.

U uvodnom dijelu programa posjetiteljima i medijima obratit će se gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, i Davorka Šajina – članica upravnog odbora LAG-a Središnja Istra i inicijatorica ovog događanja. Sajam će biti promotivnog tipa sa mogućnošću degustacije za sve posjetitelje a prezentirat će se proizvodi poput tartufa, marmelada, kolača, vina i maslinovog ulja proizvedenih na području središnje Istre, sve popraćeno kraćim kulturnim programom. Uz promotivni sajam proizvoda održat će se i prezentacija aktivnosti LAG-a Središnja Istra.

Organizatori:
Grad Pazin i LAG “Središnja Istra”

pazin.hr

2 komentara na “Obilježavanje Svjetskog dana seoskih žena u Pazinu”

  1. kicaja napisao:

    Svjetski dan seoskih žena? U Pazinu? Really?

  2. neseoska žena napisao:

    seoske žene bi se trebale slavit u žminju i sv. petru ;)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.