Obilježen Dan grada Pazina

PazinU povodu obilježavanja Dana grada Pazina, sjedišta Istarske županije, danas je održana svečana sjednica pazinskog Gradskog vijeća na kojoj je najveće priznanje odnosno Grb grada Pazina uručeno pazinskoj gradskoj knjižnici, koja je nedavno obilježila sto godina postojanja.

Plaketa grada Pazina dodijeljena je Katedri čakavskog sabora kao znak priznanja za postignute rezultate u izučavanju, vrednovanju i interpretaciji novije povijesti Istre te za objavljivanje znanstvenih radova trajnije vrijednosti. Naime, kako je danas istaknuto, upravo zahvaljujući brojnim događanjima i priredbama vezanim uz knjigu i pisanu riječ, grad Pazin je postao prepoznatljiva destinacija i s pravom pretendira da se nazove “Gradom književnosti”.

Plakete grada Pazina dobili su i Franko Valenta i Mario Starčić koji su dobrovoljno darivali krv više od sto puta.

Obraćajući se brojnim gostima, predsjednik pazinskoga Gradskog vijeća Renato Kalac izrazio je nadu kako gospodarska kriza neće utjecati na realizaciju započetih infrastrukturnih i drugih projekata.

Po riječima gradonačelnika Renata Krulčića, Pazin bi uskoro trebao dobiti i sveučilišni kampus, a planira se i početak pripremnih radova za dogradnju pazinske gimnazije i strukovne škole Juraj Dobrila te izgradnja školsko-gradske sportske dvorane u sklopu dogradnje škole.

Hina

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.