Obilježen međunarodni dan osoba s invaliditetom

Društvo tjelesnih invalida Pazin i ove je godine prigodnim humanitarnim koncertom obilježilo Međunarodni dan osoba s invaliditetom. U velikoj dvorani pazinskog Spomen doma pred brojnom publikom nastupili su lokalni izvođači: pjevači, folkloraši, vokalne skupine i klape.

Koncert je prigodnom riječi otvorio gradonačelnik Renato Krulčić, nakon čega su se dijelom svog stvaralaštva predstavili specijalni gosti koncerta iz Doma za odrasle psihički bolesne osobe Motovun. Nastupio je njihov zbor koji je pod vodstvom prof. Barbare Stihović izveo domsku himnu ”S otkucajima motovunskog srca na Brkaču novi dom” i pjesmu ”Puste su kale”. Svoje literarno stvaralaštvo predstavila je Gordana Đurđević, dok je djelatnica Doma Iva Karačić govorila stihove Vitomira Vukovića. Duo Nadija Perković i Branko Jurcan izveli su pjesmu ”Puna je Pula” kojom su u lipnju ove godine predstavljali Dom Motovun na 8. Domosongu u domu „Bistričak“ – Podružnica Otočac i osvojili drugo mjesto.

Posebnost ovogodišnjeg koncerta bila je modna revija pod nazivom „ISTI, A RAZLIČITI!“ na kojoj su modele Agencije „Sandra“ i nakit zlatarnice „Daka“ pozornicom ponijele manekenke i manekeni – osobe s invaliditetom: Sara, Gracijano, Ester i Dalibor, u pratnji novinara i djelatnika Nezavisne istarske televizije: Dalibora, Romine, Borisa i Sanje.

U programu je nastupilo i Floklorno društvo Pazin, te njihova vokalna skupina „Sopelice“ u pratnji, specijalno za ovu priliku okupljenog Small brass banda.

Polufinalistica trenutno aktualnog Supertalenta, Mirta Krsnik samouvjereno je uz ovacije publike izvela „We are the champions“, dok je Davor Lovrinić otpjevao autorsku pjesmu „Novi dan“ te Sinatrinu „My Way“!

Polaznici radionica Gradske knjižnice Pazin okupljeni pod imenom „Osuđeno na propast“ predstavili su svoju nedavno snimljenu pjesmu „Šu, dojdi u Pazin“. Uvijek dobro prihvaćeno klapsko pjevanje bilo je zastupljeno kroz nastupe muške klape „Sv. Petar“ pod vodstvom Aide Vidan i ženske klape „Koral“ iz Gologorice voditeljice Branke Ivić.
Pred kraj koncerta publiku je ponijela pjesma uvijek zanimljivog Tamburaškog orkestra „Heki“, a završnica je tradicionalno pripala miljeniku publike Fažancu, Eriku Baliji čije je muziciranje i animacija podigla prisutne na noge. Eriku su se pridružili svi sudionici koncerta te su zajednički otpjevali „Kalelargu“ i „Konobo moja“.

Na koncertu je prikupljeno 14.160 kuna, što uz 3.220 kn donacija i 4.000 kn prikupljenih na nedavno održanoj biciklijadi čini početni kapital od 21.380 kn za nabavku specijalnog kombi vozila za prijevoz osoba s invaliditetom na području Pazinštine.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.