Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

Uoči Međunarodnog dana starijih osoba, Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić, je danas, 29. rujna 2017. godine, već tradicionalno sa svojim suradnicima posjetio korisnike Dnevnog boravka za starije osobe Pazin koji djeluje u sklopu Gradskog društva Crvenog križa Pazin. 

Program obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba otvorili su korisnici Dnevnog boravka koji su izveli nekoliko pjesama uvježbanih u svom zboru „Margarita“ koji djeluje u boravku, a vodi ga Paula Jurman. Ove su godine svoj nastup obogatili suradnjom sa učenicima iz Pazinskog kolegija izvevši tako, kako oni kažu, malo moderniju pjesmu.

Nakon njihovog nastupa, prisutne je pozdravila ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Pazin Marijana Krbavac Žulić, a potom su se prigodnim riječima prisutnima obratili i predsjednik Gradske udruge umirovljenika Pazin Vinko Cerovac, zamjenik predsjednice Sindikata umirovljenika Hrvatske – Podružnice Pazin Mate Jurić i ravnateljica Centra za socijalnu skrb Pazin, Pavita Jelinčić.

Prisutne je potom pozdravio i Gradonačelnik Grada Pazina, Renato Krulčić, a u svom obraćanju je istaknuo važnost zajedničkog djelovanja Grada Pazina, Centra za socijalnu skrb Pazin, Gradskog društva Crvenog križa Pazin  koji je nositelj ključnih vaninstitucionalnih programa poput Dnevnog boravka za osobe starije osobe u Pazinu, ali i pružanja socijalne usluge Pomoći u kući, te obje udruge umirovljenika iz Pazina.  Osvrnuo se i na to da je starenje sastavni dio života ljudi, da danas ljudi žive duže i u boljim uvjetima, kao rezultat općeg društvenog napretka, te da je solidarnost među generacijama u svim područjima obitelji, zajednice i nacionalnog života ključna za socijalnu koheziju. Na kraju je svim starijim osobama čestitao njihov dan, Međunarodni dan starijih osoba, uz želju za mnogo zdravlja, radosti, osmjeha, druženja i prijateljstva, njima i njihovim obiteljima.

Nakon službenog dijela programa uslijedio je turnir u briškuli na kojem su sudjelovala dva para – predstavnika Dnevnog boravka za starije osobe Pazin: Miljenko Maurović i Laura Matijašić, te Marija Lovrinić i Jolanda Zović i dva para sastavljena od predstavnika Grada Pazina – gradonačelnik Renato Krulčić i Gradske udruge umirovljenika Pazin – Franjo Krulčić, te predstavnice pazinske podružnice Sindikata umirovljenika Hrvatske – Marije Marinčić i Centra za socijalnu skrb Pazin – ravnateljice Pavite Jelinčić.

Nakon vrlo zanimljive igre 1. mjesto na turniru osvojili su predstavnici Grada Pazina i Gradske udruge umirovljenika Pazin, dok su 2. i 3. mjesto zauzeli predstavnici Dnevnog boravka, a na kraju su im dodijeljene prigodne diplome i nagrade koje su izradili vrijedni korisnici Dnevnog boravka.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.