Objavljen natječaj Istarske županije za studente slabijeg imovnog stanja do 15. veljače

Prema upravo objavljenom natječaju, Istarska županija dodijelit će 20 stipendija u mjesečnom iznosu od 1.100 kuna redovitim studentima slabijeg imovnog stanja. Odnosi se to na studente visokih učilišta i fakulteta, polaznike sveučilišnih, stručnih ili specijalističkih diplomskih studija kojima se stipendija odobrava za ovu akademsku godinu te isplaćuje deset mjeseci, za razdoblje od 1. listopada 2017. do 31. srpnja 2018. Prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo on line, putem specijalizirane aplikacije na adresi http://javne-potrebe.istra-istria.hr. Natječaj je otvoren do 15. veljače u ponoć.

Materijalni položaj

Za županijsku stipendiju ne mogu se natjecati oni koji primaju gradske, općinske ili neke druge stipendije. Kandidirati se mogu samo redovni studenti, hrvatski državljani s prebivalištem u Istri ne kraćim od pet godina, a za bodovanje materijalnog položaja zajedničkog domaćinstva utvrđena su mjesečna neto primanja od 2.751,84 kune. Zajedničko domaćinstvo čine osobe koje zajedno stanuju i zajednički troše svoje primitke te imaju prebivalište na istoj adresi.

Za sve njih treba priložiti potvrdu poslodavca o visini primanja od srpnja do prosinca 2017., a za umirovljenike potvrdu HZMO-a o mirovini u prosincu 2017. Za obrtnike traži se potvrda Porezne uprave o visini dohotka i primitaka, odnosno dobiti za 2016. godinu, a valja prijaviti i neto primitke od imovine, autorskih honorara i rada preko studentskog servisa, dok nezaposleni trebaju uvjerenje HZZ-a. Za sve članove zajedničkog domaćinstva, pa tako i za maloljetnike, treba priložiti potvrdu Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za 2016.

Socijalni status

Uza sve ove dokaze materijalnog položaja studenta, treba priložiti i niz dokumenata o socijalnom statusu, od e-uvjerenja o prebivalištu za sve članove domaćinstva, preko dokaza da student nema oba ili jednog roditelja ili je i sam roditelj, do rješenja Centra za socijalnu skrb, utvrđenog tjelesnog oštećenja i potvrde o školovanju svakog djeteta u obitelji. Privremena bodovna lista objavit će se na web stranici Istarske županije. Ako dvoje ili više studenata imaju jednak zbroj bodova, prednost na toj listi imat će student s više bodova po kriteriju općeg uspjeha. Prigovori se primaju osam dana nakon objave Privremene bodovne liste. (Duška PALIBRK, Glas Istre)

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.