Objavljen natječaj Istarske županije za studente slabijeg imovnog stanja do 15. veljače

Prema upravo objavljenom natječaju, Istarska županija dodijelit će 20 stipendija u mjesečnom iznosu od 1.100 kuna redovitim studentima slabijeg imovnog stanja. Odnosi se to na studente visokih učilišta i fakulteta, polaznike sveučilišnih, stručnih ili specijalističkih diplomskih studija kojima se stipendija odobrava za ovu akademsku godinu te isplaćuje deset mjeseci, za razdoblje od 1. listopada 2017. do 31. srpnja 2018. Prijava i dokumentacija dostavljaju se isključivo on line, putem specijalizirane aplikacije na adresi http://javne-potrebe.istra-istria.hr. Natječaj je otvoren do 15. veljače u ponoć.

Materijalni položaj

Za županijsku stipendiju ne mogu se natjecati oni koji primaju gradske, općinske ili neke druge stipendije. Kandidirati se mogu samo redovni studenti, hrvatski državljani s prebivalištem u Istri ne kraćim od pet godina, a za bodovanje materijalnog položaja zajedničkog domaćinstva utvrđena su mjesečna neto primanja od 2.751,84 kune. Zajedničko domaćinstvo čine osobe koje zajedno stanuju i zajednički troše svoje primitke te imaju prebivalište na istoj adresi.

Za sve njih treba priložiti potvrdu poslodavca o visini primanja od srpnja do prosinca 2017., a za umirovljenike potvrdu HZMO-a o mirovini u prosincu 2017. Za obrtnike traži se potvrda Porezne uprave o visini dohotka i primitaka, odnosno dobiti za 2016. godinu, a valja prijaviti i neto primitke od imovine, autorskih honorara i rada preko studentskog servisa, dok nezaposleni trebaju uvjerenje HZZ-a. Za sve članove zajedničkog domaćinstva, pa tako i za maloljetnike, treba priložiti potvrdu Porezne uprave o visini dohotka i primitaka za 2016.

Socijalni status

Uza sve ove dokaze materijalnog položaja studenta, treba priložiti i niz dokumenata o socijalnom statusu, od e-uvjerenja o prebivalištu za sve članove domaćinstva, preko dokaza da student nema oba ili jednog roditelja ili je i sam roditelj, do rješenja Centra za socijalnu skrb, utvrđenog tjelesnog oštećenja i potvrde o školovanju svakog djeteta u obitelji. Privremena bodovna lista objavit će se na web stranici Istarske županije. Ako dvoje ili više studenata imaju jednak zbroj bodova, prednost na toj listi imat će student s više bodova po kriteriju općeg uspjeha. Prigovori se primaju osam dana nakon objave Privremene bodovne liste. (Duška PALIBRK, Glas Istre)

Komentari
Anketa

Sviđa li vam se odabir izvođača na Rimu 2018?


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 7 dana
Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2018.