Objavljen natječaj za sudjelovanje u programu Sedam dana stvaranja 2017.

14. međunarodni umjetnički festival Sedam dana stvaranja koji se u Pazinu održava od 13. do 18. kolovoza 2017. objavio je natječaj za sudjelovanje u večernjem programu. Organizatori festivala, udruge Veliki mali čovjek i MIG, pozivaju domaće i strane autore da svoje filmove, izložbe, koncerte, predavanja, performanse i kazališne predstave prijave na natječaj koji je otvoren do 20. srpnja.

Na dosadašnjih trinaest izdanja festivala Sedam dana stvaranja sudjelovalo je mnoštvo autora, a samo neki od njih su Pino Josip Ivančić, Sven Stilinović, Željko Bobanović i Davor Sanvincenti. Večernji program festivala sastoji se od prezentacija rada afirmiranih umjetnika i umjetnika u usponu, edukativnih predavanja i kvalitetnog zabavnog dijela programa. Nadopunjuje se s umjetničkim radionicama na kojima će i ove godine uz stručno vodstvo polaznici kroz sedam dana stvoriti i javnosti predstaviti svoja djela.

Sedam dana stvaranja održava se u Pazinu od 2004., a riječ je o festivalu bogate kulturne proizvodnje (samo je performansa dosad održano preko stotinu!), ponude i promidžbe koji okuplja velik broj autora te pozitivni i angažirani entuzijazam stvaralački opredijeljenih ljudi. Festival stvara kreativne vibracije i poticaje za razvoj pojedinca i socijalne sredine u svrhu suzbijanja kulturne apatije i pasivnosti. Na taj je način postao kreator kvalitetne promjene zajednice i promicatelj kulturnih dobara. Pozitivnu praksu 7DS-sistema nedavno je prepoznalo Europsko udruženje festivala dodijelivši 7DS-u europsku oznaku izvrsnosti i inovativnosti EFFE Label.

Tekst natječaja dostupan je na linku: http://www.sedamdanastvaranja.net/sedam/index.php/hr/.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.