Obnovljene škole u Cerovlju i Pazinu

Tridesetak đaka koji polaze četverogodišnju područnu osnovnu školu u Cerovlju s početkom nove školske godine dobilo je dvije nove učionice i polivalentnu dvoranu namijenjenu nastavi tjelesno-zdravstvene kulture.

– U posljednje dvije godine u cerovljansku je školu uloženo više od milijun kuna, pri čemu je 650 tisuća kuna osigurano iz decentraliziranih sredstava za školstvo, 300 tisuća izdvojila je Općina Cerovlje, a značajna je sredstva uložila matična škola za tekuće održavanje, kazao je pazinski pročelnik za samoupravu, upravu i društvene djelatnosti Boris Demark.

U prvoj je fazi, lani, škola dobila novu kuhinju, blagovaonicu, sanitarne čvorove i školsku zbornicu, sada su uređene tri učionice, a preostaje još sanacija krovišta i pročelja zgrade, što se planira iduće godine. Radove su izveli djelatnici tvrtke GIP Karojba, a nadzirala ih je pazinska tvrtka Učka konzalting.

Dok su učenici i učitelji odmarali na zasluženom ljetnom dopustu i u matičnoj se Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu radilo punom parom. U osam učionica razredne nastave na prvom i drugom katu škole tijekom ljetne stanke postavljen je novi hrastov parket na površini od 440 četvornih metara, dok su na ulazima učionica postavljeni kameni pragovi.

Ulaz u istočno krilo školske zgrade dograđen je nadstrešnicom, dodatnim ulaznim vratima i vjetrobranskim staklima kako bi se uštedjelo na grijanju prostora te dobio dodatni ulazni prostor zaštićen od atmosferilija.

Ovog će se tjedna na ulazu u zapadno krilo školske zgrade ugraditi električna platforma (dizalo) za osobe s invaliditetom, prva takva u Istarskoj županiji.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.