Oboren temperaturni rekord u Pazinu!

U Pazinu oboren temperaturni rekordZbog visokih temperatura koje vladaju našim krajevima zadnjih nekoliko dana došlo je do obaranja nekih temperaturnih rekorda. Prema informacijama Državnog hidrometeorološkog zavoda dosadašnja maksimalna temperatura u Pazinu u svibnju iznosila je 31,1°C (29.05.2008.), a taj je apsolutni rekord oboren još tokom jučerašnjeg dana sa izmjerenih 31,4°C.

Tokom današnjeg je dana još toplije, tako da se očekuje ponovno obaranje rekorda pošto je već u 14 sati izmjereno 32,4°C! Koliko je točno iznosila maksimalna temperatura znat će večeras. Valja samo još spomenuti da je na našoj postaji temperatura dosegla čak 35°C!

U Pazinu se u svibnju temperatura veća ili jednaka 30,0°C u prosjeku javlja svega svakih 7 godina, a ovog je svibnja tu vrijednost premašila već tri puta!

Za razliku od Pazina, u Poreču je u 14 sati izmjereno svega 23°C što omogućuje umjeren zapadnjak i jugozapadnjak koji donosi svjež zrak sa još ohlađenog mora. U Rovinju je izmjereno 27, u Puli 30, a na pulskom aerodromu temperatura se popela na 32°C. Koliko će još te vrijednosti narasti do kraja dana znat će se tek u večernjim satima.

Istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.