Obrtnica iz Pazina prevarena za 2500 kn

Provedenim kriminalističkim istraživanjem, pazinska je policija utvrdila osnovanu sumnju da je 46-godišnjak iz Rovinja počinio kazneno djelo prijevare.

Naime, on je sredinom ožujka iznajmio sobu u Ulici Antuna Kalca u Pazinu, kod 59-godišnje vlasnice obrta za pružanje usluga smještaja u domaćinstvu te joj se predstavio kao djelatnik jednog ekonomskog instituta. Nakon razgovora o ishodovanju poticajnih sredstava Europske unije za male obrtnike, dogovoreno je da će 46-godišnjak napraviti potreban elaborat, a za što mu je Pazinjanka dala iznos od preko tisuću kuna. Nakon što je suprug oštećene prevezao 46-godišnjaka do Pule, kako bi mogao predao elaborat u ured, muškarac se udaljio u nepoznatom pravcu i javio 59-godišnjakinji preko telefona da se lažno predstavio te da mu je novac potreban. Budući muškarac nije podmirio ni troškove smještaja, oštetio je 59-godišnju obrtnicu za ukupno oko 2.500 kuna.

Po završetku kriminalističkog istraživanja, protiv 46-godišnjaka iz Rovinja slijedi podnošenje posebnog izvješća Općinskom državnom odvjetništvu u Pazinu.

Istarska policija

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.