Danas: Od knjige do Bunkera – humanistička srijeda

humanizamPredstavljanje knjige “Humanizam za djecu”

Pozivamo vas na promociju knjige “Humanizam za djecu” koja će se održati u srijedu, 29. listopada 2014. godine u Pazinu, u Spomen domu (u maloj koncertnoj dvorani), s početkom u 18 sati.

Radi se o prvoj ireligioznoj i humanističkoj knjizi za djecu u Hrvatskoj i regiji autorice Nade Topić Peratović. Humanizam za djecu upoznaje djecu sa svijetom humanističke misli koji je upotpunjen feminističkim i ljudskopravaškim vrijednostima.
Zahvaljujući brojnim novčanim prilozima preko Kickstarterove stranice, knjiga “Humanizam za djecu” tiskana je u lipnju, kolovozu i rujnu 2014. godine na engleskom, njemačkom i hrvatskom jeziku, u nakladi Centra za građansku hrabrost iz Hrvatske i Zentrum für Zivilcourage iz Švicarske.

Na predstavljanju knjige govorit će autorica Nada Topić Peratović te autor predgovora u knjizi, prof. dr. sc. Milan Polić.

Organizatori promocije su Centar za građansku hrabrost Zagreb i Pučko otvoreno učilište Pazin. Dobrodošli!

Humanizam na djelu

Ukoliko ste u mogućnosti, na predstavljanje knjige možete donijeti i jednu (dječju) knjigu koja vam više ne treba. Naime, pridružujemo se akciji pulske udruge “Naš san, njihov osmjeh” čiji su članovi nedavno proveli tjedan dana na ispomoći u Gunji, a sad im je želja napuniti njihovu školsku knjižnicu koja se upravo obnavlja. Knjige će prikupljati volonterka udruge Saša Bačić.

Prvi Skeptics in the Pub u Pazinu

Istoga dana, nakon promocije knjige, s početkom u 19:30 sati, u Bunkeru će se dogoditi prvi Skeptici (Skeptics in the Pub http://en.wikipedia.org/wiki/Skeptics_in_the_Pub) na kojima će gostovati Nada Topić Peratović i prof. dr. sc. Milan Polić, pravi sugovornici za teme (i)religioznosti, religioznih pokreta, humanizma, feminizma i dr. Nakon njihovih uvodnih izlaganja, bit će prilike za diskusiju u opuštenoj atmosferi.

http://www.libela.org/razgovor/5533-odgajanje-djece-u-humanistickom-duhu/
http://www.protagora.hr/Kolumnist/prof-dr-sc-Milan-Polic/10/

“To je jedina ideja koja može povezati čitav svijet. Svijet se i ne može ujediniti na jednoj moralnoj ili vjerskoj ideji, nego mora imati jednu vrlo široku podlogu kakvu ima humanizam. Humanizam se temelji na znanosti, ljudskoj umjetnosti i solidarnosti. Prema tome, on je dovoljno širok da sve religije i svi politički sistemi u njemu nađu svoje mjesto. To je ono važno jer humanizam nije totalitaran i dopušta različite forme unutar sebe.”
Ivan Supek fizičar, književnik, povjesničar, filozof, borac za mir i humanist

6 komentara na “Danas: Od knjige do Bunkera – humanistička srijeda”

 1. suzij napisao:

  Hvala svima koji su bili na oba događaja. Danas imam dobar filing, mogli bi ovako češće :)
  Naravno, kao i na svakom javnom događanju, kopka me nezainteresiranost onih koji to ne bi trebali biti, ali to je valjda tako. treba stvarati zainteresiranu javnost…

  Nadam se da je i drugima bilo ok, ako jest, idemo vidjeti kako skeptike raditi barem jednom mjesečno :)

 2. . napisao:

  Ne mogu si oprostiti da nisam bio. Nisam svaki dan na I Pazinu ni u Pazinu. Iako nisam dijete, knjiga me zanima. Koja je cijena i gdje se može nabaviti. Da li je ima u slobodnoj prodaji? Unaprijed hvala!

 3. Mare napisao:

  knjigu možeš nabaviti preko stranice na facebooku https://www.facebook.com/HumanismforChildren/app_251458316228

  ja svoj primjerak čitam upravo :) ( također nisam dijete i nemam djecu :).
  Složila bi se sa Suzi oko nezainteresiranih(onih koji to ne bi trebali biti), posebice mislim na tete, učitelje, profesore…kao i uvijek par osoba iz obrazovanja koje se i inače može susresti na sličnim eventima i tim putem velika pohvala njima. Da imam djecu volila bi da prođu kroz njihove prste :)…

  Što se tiče Skeptika u Bunkeru ja sam ugodno iznenađena uključivanjem ljudi u raspravu, velik je to korak za Pazin al nekako i očekivan za goste Bunkera :)…Možda potakne i druge da organiziraju neke Skeptike sa nekom temom koja njih zanima…

 4. . napisao:

  Hvala

 5. suzij napisao:

  Inače, danas nosim primjerak knjige u Gradsku knjižnicu pa tko bude htio čitati, neka zna da ima i tamo.

 6. . napisao:

  Odlično

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.