Od Lupoglava do Buzeta zaobilazno

ObilazakZbog rekonstrukcije državne ceste od srijede 27. listopada do 27. studenog, dionica Bršćak – Ročko Polje bit će zatvorena za sav promet. U idućih mjesec dana promet će se odvijati zaobilazno preko Lupoglava, Pazina i Motovuna.

Na državnoj cesti Buzet – Lupoglav sanacija najkritičnije dionice između Roča i Bršćaka počela je krajem rujna. Na 1.685 metara dugoj dionici temeljito će se rekonstruirati kolnik. Investitor su Hrvatske ceste, izvođač radova GP Krk, a zahvat vrijedan oko četiri milijuna kuna trebao bi biti dovršen do kraja godine. Prilikom rekonstrukcije primijenit će se takozvana tehnologija hladnog recikliranja materijala.

– Upravo je zbog ove tehnologije izvođač radova bio primoran zatvoriti cestu za sav promet jer stroj koji izvodi recikliranje takve je širine da je nemoguće da se promet za vrijeme glavnih radova odvija jednom trakom. Nažalost, nije se moglo drugačije, izjavio je Davor Bazina, koordinator radova iz Hrvatskih cesta. Rekao je i da je rok za izvođenje glavnih radova realan, ali i da će pokušati stisnuti izvođača da intenzivira radove da bi se cesta što prije otvorila za promet jer su svjesni da je obilazni pravac dosta dugačak.

Tijekom pripremnih radova promet se regulirao semaforima, odnosno naizmjeničnim zatvaranjem prometnih traka, a od srijede se zatvara u cijelosti. Zatvaranje prometa na ovom tranzitnom pravcu koji iz smjera tunela Učka vodi prema graničnom prijelazu Požane moglo bi donijeti poteškoće pa su u Buzetu vršili pritisak na Hrvatske ceste da se cesta ipak ne zatvori za sav promet.

Lokalno stanovništvo uspjet će se snaći korištenjem gradskih nerazvrstanih cesta preko Kompanja i Erkovčići. Ne bi trebalo biti problema za osobne automobile, najveći će problem, kažu poznavatelji prilika, biti za autobusni i teretni promet, kojemu je jedini alternativni pravac onaj daleko duži preko Motovuna.

Alternativni pravci

Trasa obilaznog pravca obuhvaća Istarski ipsilon na dionici čvor Lupoglav – čvor Cerovlje – čvor Ivoli – čvor Rogovići (Pazin-zapad). Kao obilaznica koristit će se i državna cesta Baderna – Pazin – Rogovići na dionici Rogovići – rotor u ulici Draželj u Pazinu – rotor kod kamenoloma u Pazinu – Kičer, zatim županijska cesta Buje -Šterna – Oprtalj – Livade – Karojba – Kičer na dionici Kičer – Karojba – Livade, te državna cesta Ponte Porton – Buzet Lupoglav na dionici Livade – Buzet.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.